Hlavní stránkaGastronomieKorejci jsou odborníci na polévky na koc...
Korejci jsou odborníci na polévky na kocovinu
Jednou za čas se opije skoro každý. V Korejských seriálech se pije pořád a obvykle se to pak léčí polévkou na kocovinu. Jaká je realita?
Polévka na kocovinu
FOTO: wikimedia.org
Korejci popíjejí soju při každé příležitosti a protože rána opilcova bývají krutá, je třeba první pomoc. Jak jste si asi všimli v mnoha seriálech, pojídají pak k snídani polévku na kocovinu. A tahle polévka se stala populární i ve světě a v National Geographic. Jak to?
Kongnamul gukbap, polévka s fazolovými klíčky a rýží, byla totiž představena zahraničními médii jako skvělé jídlo na překonávání kocoviny. V National Geographic zařadili toto jídlo jako jeden z devíti nejlepších léků na kocovinu.
Lauren Shockey, autorka knihy "Delicious Cures from Around the World" vysvětlila: "Jižní Korea vytvořila snad celý seznam polévek na kocovinu, díky velmi dobře zavedené kultuře pití. Po noci v baru je kongnamul gukbap jednou z nejoblíbenějších polévek, které si Korejci ráno objednávají. Směs fazolových klíčků, jarní cibulky a nakrájené chilli papričky ve světlém vývaru s řasami, je bezkonkurenční."
Proč je právě tato polévka tak oblíbená a účinná? Fazolové klíčky jsou známé jako klasická léčba kocoviny, protože obsahují kyselinu asparaginovou, která chrání játra a arginin, který kocovinu zmírňuje.
Měli jste někdy korejskou polévku na kocovinu? A jak léčíte kocovinu vy?
Kongnamul gukbap, polévka s fazolovými klíčky a rýží, byla totiž představena zahraničními médii jako skvělé jídlo na překonávání kocoviny. V National Geographic zařadili toto jídlo jako jeden z devíti nejlepších léků na kocovinu.
Lauren Shockey, autorka knihy "Delicious Cures from Around the World" vysvětlila: "Jižní Korea vytvořila snad celý seznam polévek na kocovinu, díky velmi dobře zavedené kultuře pití. Po noci v baru je kongnamul gukbap jednou z nejoblíbenějších polévek, které si Korejci ráno objednávají. Směs fazolových klíčků, jarní cibulky a nakrájené chilli papričky ve světlém vývaru s řasami, je bezkonkurenční."
Proč je právě tato polévka tak oblíbená a účinná? Fazolové klíčky jsou známé jako klasická léčba kocoviny, protože obsahují kyselinu asparaginovou, která chrání játra a arginin, který kocovinu zmírňuje.
Měli jste někdy korejskou polévku na kocovinu? A jak léčíte kocovinu vy?
ZDROJ: koreabizwire.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek