Mezi Korejci jsou populární přeslazené nápoje

13:00 | 14.12.2020 Eunka 0
Nedávno bylo zjištěno, že nápoje vyrobené z hnědého nebo bílého cukru, jako káva dalgona, obsahují nadměrné množství sladkých látek. To vyvolalo obavy o zdraví mladých Korejců, kteří tyto nápoje milují.
Dalgona
Dalgona FOTO: pixabay.com
Podle nedávné studie metropolitní vlády v Soulu, která se týkala 40 místních nápojů s obsahem hnědého cukru a 35 dalgonových nápojů, dosáhl průměrný obsah cukru v 282 gramech nápoje z hnědého cukru 34,8 g, což představuje více než 33 procent doporučeného množství denní spotřeby cukru. To je v době, kdy je obezita u mladých lidí na vzestupu, dosti alarmující.

Sladké nápoje miluje především mládež a v Koreji tomu není jinak. Věděli jste třeba, že jedna káva dalgona obsahuje v průměru asi 32,5 g cukru? Další hrozbou jsou karamelové nápoje a mléčné slazené čaje.

Městská vláda dále uvedla, že množství cukru v jednom šálku nápoje z hnědého cukru nebo dalgony, odpovídá 11-12 kostkám cukru. Je tedy vyšší než obsah cukru v jiných sladkých nápojích, jako je ledové vanilkové latte, které má 25 gramů cukru v jednom šálku.

Vláda města nakonec rozhodla, že doporučí společnostem, prodávajícím tyto nápoje, aby informovaly spotřebitele o hladinách cukru a diverzifikovaly velikost nápojů.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9