Hlavní stránkaGastronomieDubu Kimchi [Recept]
Dubu Kimchi [Recept]
Dubu Kimchi neboli tofu s kimchi a vepřovým masem je velmi oblíbeným pokrmem, který si snadno připravíte i vy. Přinášíme vám jednoduchý recept.
Dubu Kimchi
FOTO: commons.wikimedia.org
Připravme si populární korejský pokrm, který vás teď na podzim příjemně zahřeje. Není to složité a suroviny jsou vcelku dostupné. Kimchi si nakonec můžete vyrobit domácí a pastu gochujang nahradit třeba chilli.
Co budeme potřebovat:
2 šálky fermentovaného kimchi
300-500g vepřového masa
1/2 cibule
1 jarní cibulka
2 pórky
1 čajovou lžičku strouhaného zázvoru
1 lžíci mletého česneku
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci cukru
1 lžíci sezamového oleje
2 - 3 lžíce gochujang pasty
1 čajovou lžičku sezamových semínek
Sůl, pepř
1-2 balíčky tofu
Postup:
Nakrájejte kimchi a vepřové maso na kousky. Maso by mělo být spíše tenčí. Poté nakrájejte cibuli, jarní cibulku i pórek. Vše dejte do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte zázvor, sójovou omáčku, česnek, pepř, cukr, pastu gochujang a sezamová semínka i olej. Opět důkladně promíchejte.
Připravte si velkou pánev a zahřejte ji na střední teplotu. Vložte do ní kimchi s vepřovou a cibulovou směsí. Vařte, dokud kimchi nezměkne, vepřové maso se neuvaří doměkka a většina kapaliny, vznikající během procesu vaření, se neodpaří.
Mezitím si připravte tofu. V hrnci střední velikosti přiveďte k varu asi 4 šálky vody. Tofu nakrájejte na dva bloky. Snižte teplotu a tofu vložte do vody. Vařte 5 minut. Poté tofu vyndejte a až trochu vychladne, nakrájejte jej na centimetrové plátky.
Nakonec na talíře pěkně naaranžujte plátky tofu tak, aby uprostřed byl volný prostor na maso s kimchi. Pak už můžete podávat. Jako příloha je nejlepší rýže.
Dobrou chuť!
Co budeme potřebovat:
2 šálky fermentovaného kimchi
300-500g vepřového masa
1/2 cibule
1 jarní cibulka
2 pórky
1 čajovou lžičku strouhaného zázvoru
1 lžíci mletého česneku
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci cukru
1 lžíci sezamového oleje
2 - 3 lžíce gochujang pasty
1 čajovou lžičku sezamových semínek
Sůl, pepř
1-2 balíčky tofu
Postup:
Nakrájejte kimchi a vepřové maso na kousky. Maso by mělo být spíše tenčí. Poté nakrájejte cibuli, jarní cibulku i pórek. Vše dejte do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte zázvor, sójovou omáčku, česnek, pepř, cukr, pastu gochujang a sezamová semínka i olej. Opět důkladně promíchejte.
Připravte si velkou pánev a zahřejte ji na střední teplotu. Vložte do ní kimchi s vepřovou a cibulovou směsí. Vařte, dokud kimchi nezměkne, vepřové maso se neuvaří doměkka a většina kapaliny, vznikající během procesu vaření, se neodpaří.
Mezitím si připravte tofu. V hrnci střední velikosti přiveďte k varu asi 4 šálky vody. Tofu nakrájejte na dva bloky. Snižte teplotu a tofu vložte do vody. Vařte 5 minut. Poté tofu vyndejte a až trochu vychladne, nakrájejte jej na centimetrové plátky.
Nakonec na talíře pěkně naaranžujte plátky tofu tak, aby uprostřed byl volný prostor na maso s kimchi. Pak už můžete podávat. Jako příloha je nejlepší rýže.
Dobrou chuť!
ZDROJ: koreanbapsang.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek