Zbožňované sladké pokrmy z Filipín

14:00 | 07.03.2020 Sachi 0
Dezert je poslední chod jídla. Někteří lidé ho považují za nejlepší část. No, kdo by ne? Myslím si, že tací mají pravdu, zvláště pokud mluvíme o filipínských dezertech.
Filipínské děti rády mlsají
Filipínské děti rády mlsají FOTO: Flickr.com/Fmsc

Pokud vás požádám o vyjmenování alespoň 4 oblíbených sladkých zákusků Pinoyů, jaké to budou? Pokud jste zvědaví a třeba sami o filipínských zákuscích nic nevíte, tak tady jsou mé tipy, které mě zaujaly a určitě bych je ráda v budoucnu sama ochutnala.
 

Leche Fan

Leche Flan je dezert z vajec a mléka s měkkým karamelem nahoře. Připomíná crème caramel a karamelový kvásek. Tento lahodný dezert je známý na celém světě. Právě díky své chuti, snadnosti přípravy a dlouhé době trvanlivosti, byl pravidelnou položkou v nabídce většiny restaurací. Lze jej také přidat jako komponent k vybudování dalších skvělých dezertních kreací.


Maja Blanca

Maja Blanca je filipínský dezert z kokosového mléka, kukuřičného škrobu a cukru. Často je nazývaný "kokosový pudding". Tento sladký dezert se snadno vyrábí a potřebné ingredience jsou velmi obyčejné. Mnozí však neví, že původní Maja Blanca recept nezahrnuje kukuřici a mléko. Do tohoto receptu bylo až později zvykem přidávat kukuřici a kondenzované mléko pro přidanou chuť a krémovější texturu.


Yema

Yema je druh cukrářského cukroví vyrobeného ze žloutků a kondenzovaného mléka. Jedná se o běžný filipínský dezert a jeden z nejjednodušších na výrobu. Potřebné ingredience jsou snadno dostupné a nevyžaduje mnoho času na vaření a přípravu. Takzvané "Yema balls" jsou kulaťoučké yemy, které jsou ideální jako dezert. Existuje několik způsobů, jak tento dezert prezentovat. Nejčastější je použití barevného celofánu - směs se nabere a vloží se dovnitř jednotlivě řezaného celofánu a pak se ručně tvaruje, až se tvar stane pyramidovitým. Z ostatní směsi se tvoří kuličky a následně se vloží do malého papírového kelímku nebo napíchnou na špejli. Většina lidí je prostě sní, hned jak se ochladí.


Buko Pandan

Buko pandan je oblíbený filipínský dezert vyrobený z mladých kokosových ořechů, pandánových listů a dužiny palmy saga. Na první pohled si lze tento dezertní pokrm splést s Buko Salad. Oba dezerty jsou si vizuálně téměř podobné.


Který vás láká nejvíce ochutnat?
 

ZDROJ: panlasangpinoy.com
FOTO: Pexels.com/Kim, Flickr.com/BisayanLady, Wikipedia.com, Flickr.com/Leslie


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9