Asie očima výtvarnice - Sushi

13:00 | 26.10.2019 Schiggy 0
Vcelku nedávno jsem objevila zajímavosti Asie. A tak vzniklo tohle poznávací okénko o tom, jak vidím (kreslím) svoji cestu k asijské kultuře.
čaj, stolování v Sushi noodles restauraci
čaj, stolování v Sushi noodles restauraci FOTO: Schiggy/AsianStyle.cz

Jsem výtvarnice. Kreslení je mým vyjadřovacím prostředkem. Někdo píše příběhy, já je kreslím. Proto svoji techniku nazývám ,,Lyrická kresbaʼʼ. Vcelku nedávno jsem objevila zajímavosti Asie. A tak vzniklo tohle poznávací okénko, jak vidím (kreslím) svoji cestu k asijské kultuře.

Vše začalo jak jinak než zvědavostí. Zajímalo mě, jak mnou tak dlouho opovrhované sushi vlastně chutná. A tak jsem si koupila několik kusů v plastové krabičce v Kauflandu. Co si budeme povídat, vysoká gastronomie to sice není, ale kupodivu mi ty drobné kostičky rýže, zabalené jednou v řasách, jindy v tenoučkém plátku lososa, zachutnaly natolik, že sushi vyhledávám i v restauracích, zda jsou v meníčku. Pokud ano, vždy ráda ochutnám.
 


Posledním velkým překvapením, příjemným, byla sushi restaurace v obchodním komplexu Olympia, v Brně. Plným názvem Sushi Noodles by Kobe Restaurants. I přesto že ve svém menu nabízí především dost luxusní položky, najdou se tam i přívětivějsí nabídky, kterých jsme s přáteli využili. A popravdě musím říci, že lepší sushi jsem doposud nejedla. Proto se tam rozhodně vrátím a ochutnám i něco jiného. Třeba nějakou kachní specialitku....
 

Dokonce si brousím zoubky na loďku plnou sushi kousků ke svým narozeninám. No co, konečně si užiju oslavu a rozhodně si ji nebudu kazit vařením, uklízením a mytím nádobí...
 

Co více může Vaše kreativní Schiggy dodat? Obrázky v galerii zbytek doplní.


Obrázky: Schiggy/AsianStyle.cz


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9