Sedm unikátních příchutí mléčných nápojů ze 7-Eleven

13:00 | 27.05.2019 TerkaS 0
Určitě jste již zaregistrovali šílenství okolo banánového mléka v Koreji. Všichni jej prostě milují! Ale proč se omezovat jen na jednu příchuť, když si můžete vybrat z více jak sedmi? 
Ochucené mléko chutná nejvíce dětem
Ochucené mléko chutná nejvíce dětem FOTO: songej/flickr.com
Nejznámější firmou vyrábějící ochucené mléko je Binggrae. Ale věděli jste, že 7-Eleven má vlastní značku mlék, zvanou 7 Select? 7-Eleven také vyrábí velmi lahodné a unikátní příchutě mléka, a nejen klasické, jako je třeba jahoda, čokoláda, káva a banán. Dnes si společně se Snackfever zhodnotíme některé z těchto novinek.

1. Melounové mléko (수박, subak)

První testovaný vzorek byl v litrové lahvi, což vzal testující jako výzvu a byl velmi překvapen věrnou chutí melounu. Menší karton mléka od 7 Select byl stejně dobrý, ale o trochu sladší než první mléko.

2. Švestkové mléko (자두, jadu)

Ač není testující fanouškem švestek, odrůda použitá do mléka mu velmi zachutnala. Náznak trpkosti krásně vyrovnal jinak velmi sladký svět korejského mléka.

3. Jablečné mléko (사과, sagwa)

Jablečné mléko je báječné. Nepoužívají se do něj kyselá, zelená jablka, ale křupavá, šťavnatá, medově sladká jablka. Chutná jako by vzniklo pouhým smícháním jablečného džusu a mléka, které bylo velmi osvěžující během jara.

4. Ranní rýžové cereální mléko (아침햇살, Achim Haetsal)

Toto mléko je velmi populárním ranním nápojem v Koreji a vyrábí se z bílé a hnědé rýže. Většina lidí připodobňuje jeho chuť k popcornu, ale podle hodnotícího spíše chutná jako báječný start nového dne. Díky krémové konzistenci a chuti se báječně hodí k misce cereálií.

5. Kokosové mléko (코코넛, kokoneot)

Kokosové mléko dnes běžně v obchodech koupíte, ale kombinaci kokosu s dalšími příchutěmi jako třeba kokos a banán nebo kokos a mango v obchodech jen tak nenajdete. Díky své sladkosti a krémové konzistenci se výborně hodí k dobrému dezertu ale i jako základ horké čokolády. A stylový design lahví je dalším plusem, představte si, jak moc trendy budete, když tuto láhev vytáhnete třeba v parku!

6. Batátové Latte mléko (고구마, goguma)

Další dvě mléka na tomto seznamu mají v názvu latte, ale ani jedno z nich podle testujícího  latte nepřipomínalo, obě byla podobná ostatním korejským mlékům. Není nic lepšího než čerstvý horký batát koupený na ulici uprostřed mrazivé korejské zimy, ani toto mléko. Alespoň podle hodnotitele bylo jeho nejméně oblíbeným mlékem na tomto seznamu, ale zároveň ocenil velmi osobitou příchuť pečených batátů, která perfektně sedí k typickému sladkému mléku, které Korejci tak milují.

7. Latte s krémovým sýrem a medem (부드러운 허니 크림 치즈 라떼, Boodureoun heoni keurim chijeu ladde)

Stejně jako batátové mléko, ani toto se nedá považovat za latte, ale je také těžké jej považovat za mléko, protože jde o tak jemný nápoj, že je jen o trošku hustší než mléko. Ale protože byl nápoj zakoupen v sekci mlék, budeme ho nazývat lahodným sladkým mlékem. Je to jako pít cheesecake a chutná moc dobře s kouskem toastu nebo pečivem od pouličního prodejce. Také se hodí na svačinku v parku či procházku vesnicí Hanok.



A to je pro dnešek vše! Sedm originálních příchutí, které prostě musíte při návštěve Koreje zkusit, jakmile narazíte na některou pobočku 7-Eleven. Už jste některou z těchto příchutí okusili? Našli jste další zajímavé příchutě, když jste navštívili Koreu? Napište nám to do komentářů, abychom se také mohli inspirovat!


ZDROJ: snackfever.com
FOTO:instagram.com/esther___k, instagram.com/jian_moms, instagram.com/u_genious, instagram.com/sunghwancha, instagram.com/7elevenkorea, instagram.com/doyoon_n

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9