Instantní omáčka Jjajang ze Shinfoodu [Recenze]

13:00 | 02.03.2019 TerkaS 2
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak chutnají instantní korejské pokrmy? Máme pro vás dobrou zprávu. Připravili jsme si recenzi jednoho z nich, konkrétně omáčky jjajang. Jak nám šmakovalo? To se dozvíte v našem článku.
Jjajang s rýží
Jjajang s rýží FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Jjajang. Cože to vlastně je? Jedná se o omáčku z černých fazolí, v níž naleznete i zeleninu a kousky vepřového masa. Servíruje se s nudlemi či rýží. V Koreji jej rodiče často připravují svým dětem při speciálních příležitostech. V současnosti je tento pokrm populární, protože si jej dávají nezadaní lidé se svými přáteli na tzv. Black Day, aby se navzájem politovali.

Příprava

Když jsem si domů přivezla dobře skladovatelnou krabičku s jjajangem, nemohla jsem se dočkat, až si jej připravím. Nicméně jsem o chvíli později shledala, že mou spásou nebude ani pokus o překlad do češtiny na zadní straně, takže jsem s pomocí překladače nějak vyzkoumala, jak se omáčka vaří. 

 

V hrnci
  1.  Pytlík má v sobě dírku, na kterou nejlépe napíchnete hůlku, a povaříte jej ve vroucí vodě 3 minuty.
  2. Poté opatrně vyndáte a necháte trošku vychladnout a můžete servírovat s rýží či nudlemi.
 
 
 
V mikrovlnné troubě
  1. Roztrhněte pytlík s omáčkou a vymáčkněte ji do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby.
  2. Ohřejte omáčku na 700W na 2 minuty a 1 minutu na 1000W.
  3. Přidejte k rýži či nudlím a můžete servírovat.

Hodnocení

Ač nejsem nějaký extra kritik jídla, instantní verze jjajangu mě tedy moc neoslovila. Myslím si, že od originálu má nejspíš dost daleko, a pokrm mi přišel až přehnaně slaný. Já zvolila jako přílohu rýži, takže je možné, že s nudlemi má úplně jinou chuť. Nicméně asi raději příště zainvestuji do jiné pochutiny. Přeci jen instantní jídlo jistě nepředčí to čerstvě uvařené.



Zkusili jste už někdy jjajangmyun? Jak vám šmakovalo?

ZDROJ: koreanbapsang.com
FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9