Hlavní stránkaGastronomieV Soulu bylo otevřeno muzeum salámů
V Soulu bylo otevřeno muzeum salámů
Máte rádi dobrý a kvalitní salám, například trvanlivý nebo s plísní na povrchu? Právě takové salámy můžete obdivovat v nově otevřeném muzeu salámů v Soulu.
Muzeum salámů v Hannam-dong
FOTO: facebook.com/southkoreatimesof...
Johncook Deli Meats otevřeli v prosinci v Jižní Koreji muzeum salámů, které se nachází nedaleko továrny v Hannam-dong v Soulu. Působí spíše jako taková výstavní hala nebo vzorková prodejna, ale to nevadí. Vstupné je zdarma. Návštěvníci tu mohou sledovat, jak se různé druhy trvanlivých salámů fermentují a dozvědět se tak mnoho zajímavostí o své oblíbené pochoutce.
Generální ředitel potravinářské společnosti S Food před otevřením muzea uvedl: "Výrobou a zpracováním salámů se zabýváme už více než dvacet let a našli jsme způsoby, jak správně konzumovat dobré maso. Rádi bychom změnili trendy. V Koreji se maso především griluje, ale existují i jiné zdravější a chutnější způsoby využití masa."
Poté dodal, že mnoho tradičních uzenářství v Itálii otevírá své sklepy veřejnosti ve snaze sdílet výrobní proces s více lidmi a zvýšit tak prodej svých výrobků.
V soulském muzeu salámů mohou návštěvníci mimo jiné pozorovat, jak se suší takzvaný "kvetoucí salám" s plísní na povrchu. Tento salám dostal název Bloomy salami a jde o nejnovější produkt, na jehož výrobě společnost S Food spolupracovala s jedním italským mistrem z Lombardie. Distribuován bude letos na jaře. Již zmíněný generální ředitel o něm poeticky prohlásil: "Bílý plášť plísně na povrchu připomíná květy třešní na jaře."
Pokud míříte do Soulu nebo tam už jste a dostali jste díky tomuto článku chuť na salám, nezoufejte. V prvním patře muzea se nachází uzenářství, kde si můžete koupit uzeniny domácí i z dovozu.
ZDROJ: koreaherald.com/Eun-byel
Generální ředitel potravinářské společnosti S Food před otevřením muzea uvedl: "Výrobou a zpracováním salámů se zabýváme už více než dvacet let a našli jsme způsoby, jak správně konzumovat dobré maso. Rádi bychom změnili trendy. V Koreji se maso především griluje, ale existují i jiné zdravější a chutnější způsoby využití masa."
Poté dodal, že mnoho tradičních uzenářství v Itálii otevírá své sklepy veřejnosti ve snaze sdílet výrobní proces s více lidmi a zvýšit tak prodej svých výrobků.
V soulském muzeu salámů mohou návštěvníci mimo jiné pozorovat, jak se suší takzvaný "kvetoucí salám" s plísní na povrchu. Tento salám dostal název Bloomy salami a jde o nejnovější produkt, na jehož výrobě společnost S Food spolupracovala s jedním italským mistrem z Lombardie. Distribuován bude letos na jaře. Již zmíněný generální ředitel o něm poeticky prohlásil: "Bílý plášť plísně na povrchu připomíná květy třešní na jaře."
Pokud míříte do Soulu nebo tam už jste a dostali jste díky tomuto článku chuť na salám, nezoufejte. V prvním patře muzea se nachází uzenářství, kde si můžete koupit uzeniny domácí i z dovozu.
ZDROJ: koreaherald.com/Eun-byel
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek