V Soulu bylo otevřeno muzeum salámů

15:00 | 12.01.2019 Eunka 0
Máte rádi dobrý a kvalitní salám, například trvanlivý nebo s plísní na povrchu? Právě takové salámy můžete obdivovat v nově otevřeném muzeu salámů v Soulu.
Muzeum salámů v Hannam-dong
Muzeum salámů v Hannam-dong FOTO: facebook.com/southkoreatimesof...
Johncook Deli Meats otevřeli v prosinci v Jižní Koreji muzeum salámů, které se nachází nedaleko továrny v Hannam-dong v Soulu. Působí spíše jako taková výstavní hala nebo vzorková prodejna, ale to nevadí. Vstupné je zdarma. Návštěvníci tu mohou sledovat, jak se různé druhy trvanlivých salámů fermentují a dozvědět se tak mnoho zajímavostí o své oblíbené pochoutce. 

Generální ředitel potravinářské společnosti S Food před otevřením muzea uvedl: "Výrobou a zpracováním salámů se zabýváme už více než dvacet let a našli jsme způsoby, jak správně konzumovat dobré maso. Rádi bychom změnili trendy. V Koreji se maso především griluje, ale existují i ​​jiné zdravější a chutnější způsoby využití masa."

Poté dodal, že mnoho tradičních uzenářství v Itálii otevírá své sklepy veřejnosti ve snaze sdílet výrobní proces s více lidmi a zvýšit tak prodej svých výrobků.

V soulském muzeu salámů mohou návštěvníci mimo jiné pozorovat, jak se suší takzvaný "kvetoucí salám" s plísní na povrchu. Tento salám dostal název Bloomy salami a jde o nejnovější produkt, na jehož výrobě společnost S Food spolupracovala s jedním italským mistrem z Lombardie. Distribuován bude letos na jaře. Již zmíněný generální ředitel o něm poeticky prohlásil: "Bílý plášť plísně na povrchu připomíná květy třešní na jaře."

Pokud míříte do Soulu nebo tam už jste a dostali jste díky tomuto článku chuť na salám, nezoufejte. V prvním patře muzea se nachází uzenářství, kde si můžete koupit uzeniny domácí i z dovozu.

ZDROJ: koreaherald.com/Eun-byel

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9