Hlavní stránkaGastronomieKam v Praze na dobré asijské jídlo VI. -...
Kam v Praze na dobré asijské jídlo VI. - Curry Palace
Seriál o asijských restauracích a bistrech, které rád opakovaně navštěvuji a neváhám je doporučit.
Indicko-bangladéšská restaurace Curry Palace
FOTO: currypalace.cz
Restauraci Curry Palace (oficiální stránky) založil před 5 lety mladý Bangladéšan Ajhir Kabir s bangladéšskou přezdívkou Babu (zlatíčko) s přáním servírovat domácí indickou a bangladéšskou kuchyni v rodinném prostředí, kde se host bude cítit jako doma a bude si užívat tradiční indické pohostinnosti. Jídla jsou připravována na čerstvém slunečnicovém oleji a z většiny na základě rodinných receptur. Přání pana majitele došlo naplnění, jelikož podnik si během let mezi místními získal velkou popularitu a v druhé polovině týdne si večer v restauraci bez rezervace prakticky nesednete. Návštěvníci si hodně pochvalují přátelský, ochotný a milý přístup obsluhy, což můžu po mnoha návštěvách v průběhu několika let potvrdit. Velmi přátelský je také pan majitel. Když na něj natrefíte, není problém si s ním poklábosit v češtině.
Podnik najdeme v klidné Jirečkově ulici vedle Letenského náměstí. Na náměstí se můžeme dostat od metra Vltavská pěšky nebo tramvají frekventovanou ulicí Milady Horákové, či tramvají od metra Hradčanská podél Letenské pláně a fotbalového stadiónu Sparty. Pak půjdeme kousek Oveneckou ulicí, zahneme doprava a zhruba v půlce Jirečkovy se ocitneme před restaurací. Sejdeme schůdky, projdeme vedle baru, nad nímž se tyčí vyřezávaní sloni, a můžeme se usadit u jednoho z několika stolů v prostorné místnosti s orámovanými bangladéšskými tapisériemi na stěnách. Vedle najdeme také společenskou místnost pro soukromé akce a dětský koutek. Interiér je laděn v příjemné červenožluté barevné kombinaci, atmosféra je uvolněná. Ideální prostředí pro rodinný nebo pracovní oběd, či romantickou schůzku ve dvou.
Na jídelním lístku nechybí indické a bangladéšské klasiky jako chicken tikka masala, butter chicken, korma nebo pálivé vindaloo. V indických restauracích neobvyklá jsou ostrá sladko-kyselá omáčka dansak, bengálská omáčka razela, nebo pokrm se špenátem palak. Většina jídel je v několika variantách. Od nejlevnější kuřecí, až po oblíbenou jehněčí a nejdražší s královskými krevetami. Široká je též paleta vegetariánských příloh (okra, čočka, lilek ad.), indických chlebů a placek (nan, chapati, paratha) a basmati rýží, s kterými můžeme hlavní jídla zkombinovat. Třeba po takové sladké kormě s kešu rýží už na dezert mít asi chuť nebudete. Ale po ostřejším pokrmu přijdou vašim chuťovým pohárkům indická zmrzlina kulfi, nebo sladký rýžový pudink kheer určitě vhod. V nabídce nechybí jídla grilovaná v peci tandoor, plněné taštičky samosa a polévky dhall. Některé pokrmy ochutnáte v rámci poledního menu mezi 12. a 15. hodinou s přílohou, omáčkou raita a salátem za zvýhodněnou cenu kolem 120 Kč. Jinak počítejte s cenami od 150 Kč za kuřecí curry a 40 Kč za tradiční nan výše. Vzhledem k poctivým porcím a kvalitě ceny naprosto adekvátní.
Indická jídla mám rád a v Curry Palace jsem zatím nenašel žádné, které by mi nechutnalo. Při poslední návštěvě jsme zkusili kuřecí kormu a jalfraesi (viz foto) a vše bylo jako vždy tip top. Jako fanda pálivých pokrmů oceňuji, že vám zde připraví skutečně ostré jídlo. Když si řeknete, můžete mít během konzumace v puse nefalšovanou ohnivou výheň. S kamarádem, jenž má zálibu v pěstování a pojídání ostrých čerstvých papriček, jsme otestovali phall, a když jsme si utřeli nos a doškytali, shodli jsme se, že to byla velká paráda. Ostré pokrmy typu phall a vindaloo doporučuji zapíjet jogurtovým nápojem lassie, nejlépe v mango a banánové verzi. V kuchyni by se měli pohybovat dva kuchaři z Bangladéše a na kvalitě jídel je to znát. Musím říct, že během dlouhého pobytu na Maltě mi podobná rodinná restaurace s výbornou kuchyní a milým a usměvavým personálem, co vyjde se vším vstříc, hodně chyběla. A jsem rád, že se za více než rok nic nezměnilo. Pokud se někdy ocitnete na Letné a budete mít chuť na indickou kuchyni, Curry Palace určitě vyzkoušejte.
FOTO: tombac / AsianStyle.cz
Podnik najdeme v klidné Jirečkově ulici vedle Letenského náměstí. Na náměstí se můžeme dostat od metra Vltavská pěšky nebo tramvají frekventovanou ulicí Milady Horákové, či tramvají od metra Hradčanská podél Letenské pláně a fotbalového stadiónu Sparty. Pak půjdeme kousek Oveneckou ulicí, zahneme doprava a zhruba v půlce Jirečkovy se ocitneme před restaurací. Sejdeme schůdky, projdeme vedle baru, nad nímž se tyčí vyřezávaní sloni, a můžeme se usadit u jednoho z několika stolů v prostorné místnosti s orámovanými bangladéšskými tapisériemi na stěnách. Vedle najdeme také společenskou místnost pro soukromé akce a dětský koutek. Interiér je laděn v příjemné červenožluté barevné kombinaci, atmosféra je uvolněná. Ideální prostředí pro rodinný nebo pracovní oběd, či romantickou schůzku ve dvou.
Na jídelním lístku nechybí indické a bangladéšské klasiky jako chicken tikka masala, butter chicken, korma nebo pálivé vindaloo. V indických restauracích neobvyklá jsou ostrá sladko-kyselá omáčka dansak, bengálská omáčka razela, nebo pokrm se špenátem palak. Většina jídel je v několika variantách. Od nejlevnější kuřecí, až po oblíbenou jehněčí a nejdražší s královskými krevetami. Široká je též paleta vegetariánských příloh (okra, čočka, lilek ad.), indických chlebů a placek (nan, chapati, paratha) a basmati rýží, s kterými můžeme hlavní jídla zkombinovat. Třeba po takové sladké kormě s kešu rýží už na dezert mít asi chuť nebudete. Ale po ostřejším pokrmu přijdou vašim chuťovým pohárkům indická zmrzlina kulfi, nebo sladký rýžový pudink kheer určitě vhod. V nabídce nechybí jídla grilovaná v peci tandoor, plněné taštičky samosa a polévky dhall. Některé pokrmy ochutnáte v rámci poledního menu mezi 12. a 15. hodinou s přílohou, omáčkou raita a salátem za zvýhodněnou cenu kolem 120 Kč. Jinak počítejte s cenami od 150 Kč za kuřecí curry a 40 Kč za tradiční nan výše. Vzhledem k poctivým porcím a kvalitě ceny naprosto adekvátní.
Indická jídla mám rád a v Curry Palace jsem zatím nenašel žádné, které by mi nechutnalo. Při poslední návštěvě jsme zkusili kuřecí kormu a jalfraesi (viz foto) a vše bylo jako vždy tip top. Jako fanda pálivých pokrmů oceňuji, že vám zde připraví skutečně ostré jídlo. Když si řeknete, můžete mít během konzumace v puse nefalšovanou ohnivou výheň. S kamarádem, jenž má zálibu v pěstování a pojídání ostrých čerstvých papriček, jsme otestovali phall, a když jsme si utřeli nos a doškytali, shodli jsme se, že to byla velká paráda. Ostré pokrmy typu phall a vindaloo doporučuji zapíjet jogurtovým nápojem lassie, nejlépe v mango a banánové verzi. V kuchyni by se měli pohybovat dva kuchaři z Bangladéše a na kvalitě jídel je to znát. Musím říct, že během dlouhého pobytu na Maltě mi podobná rodinná restaurace s výbornou kuchyní a milým a usměvavým personálem, co vyjde se vším vstříc, hodně chyběla. A jsem rád, že se za více než rok nic nezměnilo. Pokud se někdy ocitnete na Letné a budete mít chuť na indickou kuchyni, Curry Palace určitě vyzkoušejte.
FOTO: tombac / AsianStyle.cz
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek