Jižní Koreu navštěvuje stále více zahraničních turistů

16:00 | 23.11.2016 Eunka 4
Cestujete rádi? Pokud ano, nenavštívili jste náhodou v letošním roce Jižní Koreu? Korejská organizace cestovního ruchu totiž letos zaznamenala velký nárůst turistů.
Zejména památky lákají turisty
Zejména památky lákají turisty FOTO: Emmanuel DYAN / flickr.com
Korejská organizace cestovního ruchu uvedla, že počet zahraničních turistů, kteří letos od ledna do října navštívili Koreu, se zvýšil o 33,1 % oproti loňskému roku. Díky tomu byl překročen i rekord z roku 2014, což jsou pro zemi určitě příjemné zprávy.

V uvedeném období navštívilo Koreu 14,59 milionů turistů z cizích zemí. V roce 2014 jich bylo 14,2. Počet návštěvníků z Číny stoupl o 40 % a také návštěvníci z jihovýchodních asijských zemí nelenili a hojně užívali krás Koreje. Nesmíme zapomínat ani na turisty z USA a Evropy. I jejich počet vzrostl a podle slov organizace bude narůstat i nadále. Není divu, Jižní Korea je lákavá v mnoha směrech, což potvrdí každý, kdo měl tu možnost ji navštívit.

Ačkoli se zatím počítalo 10 měsíců, tedy leden až říjen, už nyní je jasné, že do konce roku počet turistů patrně překoná 16 milionů. 

Aby bylo pro další obdivovatele Koreje cestování lákavější, agentura, která se zabývá cestovním ruchem, slíbila, že připraví speciální cestovní programy pro zákazníky, kteří cestují z velké dálky, což jsou turisté zejména z Jižní a Severní Ameriky a ze Středního východu. Doufají, že pomocí tohoto kroku bude počet turistů ještě více narůstat a dojde na další rekordy.

Tak co říkáte? Chystáte se do Koreje ještě letos nebo to plánujete na další rok?

ZDROJ: koreaherald.com/Yonhap

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9