Nový národní park na Taiwanu

13:46 | 07.07.2018 tichaklarka 0
Na Taiwanu bude v říjnu 2014 oficiálně otevřen devátý národní park pokrývající 370 hektarů země (4 ostrůvky) a 35 473 hektarů moře v Taiwanské úžině.
Část nového národního parku
Část nového národního parku FOTO: focustaiwan.tw

Jeho hranice se budou překrývat s národním parkem Taijiang v jihozápadní části ostrova (podle údajů poskytnutých ministerstvem). Nový park se nachází na východ od ostrovů Wang-an a Qimei a na jih od ostrovů Penghu a zahrnuje ostrovy Dongji, Dongyuping, Xiji a Xiyping a jejich okolní vody.



Po otevření chce ministerstvo podporovat zachování zdrojů a oživení tradičních sídel, ekologicky šetrné veřejné služby, zázemí, podporu vzdělávání o ochraně moře a ekologické výlety. Také se bude snažit o ochranu korálových útesů a mořských zdrojů ve vodách parku. Ostrůvky v parku se skládají převážně z čediče a mají širokou škálu geologických rysů a biologické rozmanitosti a pozůstatků raného lidského osídlení.



V současnosti je na Taiwanu dalších 8 národních parků – Kenting, Kinmen, Shei-Pa, Yangmingshan, Yushan, Dongsha, Marine, Taijiang a nejznámnější Taroko.


ZDROJ & FOTO: wantchinatimes.com, focustaiwan.tw, taiwantoday.tw, taipetimes.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9