Festival ledu a sněhu v čínském Harbinu klepe na dveře

15:00 | 05.01.2014 Erik 4
Jeho tradiční oficiální zahájení sice teprve proběhne - jmenovitě v neděli 5. ledna, ale už nyní se můžete podívat na ochutnávku toho, jaké úžasné výtvory budou moci návštěvníci během letošního ročníku obdivovat.
Jedna z dokončených soch ve Winter Wonderland v Harbinu
Jedna z dokončených soch ve Winter Wonderland v Harbinu FOTO: faithistorment.com
Harbin na severu provincie Heilongjiang, -20 stupňů Celsia. Čínské město s nejstudenější a nejdelší zimou ovlivněnou prouděním vzduchu ze Sibiře, které si svou přezdívku Ledové město (冰城) plně zaslouží. Přesto každý rok přitáhne zástupy tisíců turistů (mezi nimiž nechybí i blázniví otužilci). Důvod? Festival na němž se umělci vytvářející sochy ze sněhu a ledu předhánějí, který výtvor vyrazí více lidem dech. O tom, že grandiózní jsou úplně všechny, není třeba vůbec pochybovat.

Vzhledem k tomu, že příprava těchto děl je velmi časové náročná, začíná se na nich pracovat s velkým předstihem. Právě toho teď můžeme využít a nakouknout některým umělcům přes rameno. Není překvapující, že jako první upoutal pozornost obří motiv koně.







Ale nezahálejí ani ti, kteří tvoří hrady a paláce z ledových kvádrů získávaných ze zamrzlé řeky Songhua. Každý z těchto kvádrů váží přibližně 250 kg. Dominantou pak bude zřejmě tato věž měřící 26 metrů.



FOTO: faithistorment.com, reuters

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9