Japonsko - putování mezi tradicí a modernitou

20:15 | 14.12.2013 Erik 3
Přijměte pozvání ke shlédnutí krátkého filmu od francouzského studia Amnesiart, který nabízí úžasný náhled na barevnou a rozmanitou mozaiku japonské kultury a jejího zvláštního místa mezi tradicí a moderností. 
Socha zenového Buddhy, Nara
Socha zenového Buddhy, Nara FOTO: amnesiart.com
Studio Amnesiart vzniklo v roce 2009 a zabývá se uměleckou fotografií a filmem. Za jeho projekty, ke kterým mimo Japonska patří i pouť Dubají, stojí dvě jména : Nick Arcivos a Ryan Earl. Co nám oni sami o svém krátkém filmu prozradili?

"Prvním impulsem pro vznik tohoto filmu byla návštěva Japonska před několika lety. Od té doby jsme věděli, že musíme udělat i ten druhý krok - vzít kameru a natočit cestu mezi Kjótem a Tokiem. Ta trvala dva týdny. Naše vize byla zachytit momentky japonského životního stylu a ukázat všechny divy, které může Japonsko návštěvníkovi nabídnout. Chceme tím podnítit v lidech touhu tuto zemi poznat."

Ponořme se tedy s autory do obrazů a scenérií doprovázených nádhernou skladbou Lotos z tajné zahrady.



Toto umělecké video nasbíralo během posledních měsíců téměř 35 tisíc shlédnutí. Pokud se zalíbí i vám, doporučujeme autory následovat na jejich FB stránkách. Statické záběry z filmu najdete i s popisem míst odkud pocházejí jako širokoúhlé obrázky zde a zde. Nutno říci, že jsou naprosto úžasné. Posuďte sami.


   Cyklista uprostřed noci před chrámem Tatsumi, Kjóto.


FOTO : amnesiart.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9