Nejdelší jihokorejská pěší stezka byla otevřena pro veřejnost

13:00 | 05.11.2020 Eunka 0
Nejdelší jihokorejská pěší stezka spojující jihovýchodní přístavní město Busan s jihozápadním okresem Haenam malebným jižním pobřežím, byla v sobotu 31. října otevřena pro veřejnost.
Oryukdo, Busan
Oryukdo, Busan FOTO: pixabay.com
Nová stezka s názvem Namparang vede 1470 kilometrů od parku Oryukdo Sunrise v Busanu, 453 km jihovýchodně od Soulu, do vesnice Ttangkkeut v Haenamu, 423 km jižně od hlavního města. Stezka se skládá z 90 směrů s krásnými pobřežními stezkami, včetně stezek v národních parcích Hallyeohaesang a Dadohaesang. Nechybí ani lesy, vesnice a oblasti v centru města.

Stezka Namparang je druhým segmentem 4500 km dlouhé Korejské stezky, která se táhne kolem celého pobřeží země po stezce Haeparang, která byla otevřena v roce 2016 na trase dlouhé 770 km, která zahrnuje observatoř v Goseongu a část východního pobřeží poblíž hranice se Severní Koreou do Busanu.

Slavnostní zahájení zpřístupnění stezky Namparang veřejnosti se konalo ve vesnici Ttangkkeut v Haenam v provincii Jižní Jeolla pod záštitou Ministerstva kultury, cestovního ruchu a sportu a Korejské organizace cestovního ruchu, přičemž počet účastníků byl minimalizován kvůli pandemii koronaviru. Po obřadu kráčeli úředníci, místní obyvatelé a turisté společně ke věži Ttangkkeut, po jednom z 90 chodníků stezky.

Jaké krásy si mohou turiské vychutnat? Jedna z lesních cest prochází horou Dalma, která nabízí ohromující výhled na nejjižnější konec Korejského poloostrova, zatímco chrám Mihwangsa, který se nachází na hoře, nabízí program pobytu v chrámu pro cizince.

V Busanu vede pět chodníků stezky Namparang panoramatickým pobřežím, námořními přístavy, lesy a centry druhého největšího národního města. Stezka Namparang také prochází všemi ostatními malebnými jižními pobřežími a přístavy, včetně těch v Gangjinu, Goheungu, Suncheonu a Yeosu v provincii Jižní Jeolla a Namhae, Tongyeongu, Geoje a Changwonu v provincii Jižní Gyeongsang.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9