Na Maledivy s dětmi: Zdejší resorty nabízejí mnoho zábavných aktivit

11:00 | 03.11.2020 Host 0
Maledivy jsou známé svými nádhernými bělostnými plážemi, teplým oceánem, v němž se zrcadlí všechny odstíny modré, a bohatým podmořským životem. Je to ideální destinace pro dovolenou v páru i s dětmi.
Maledivy
Maledivy FOTO: Cestovní kancelář GO2

I když některé resorty jsou zařízeny spíše pro pobyt dospělých, většina resortů poskytuje dostatek aktivit jak pro nejmenší děti, tak i pro teenagery.  

 

Cena rodinné dovolené v ráji souostroví Malediv
Jezdíte v létě s rodinou do lepších hotelů ve Středomoří a myslíte si, že Maledivy jsou jen pro bohaté? Ano, na souostroví Maledivy dovolená s dětmi nemusí být až tak drahá. Je tu hodně drahých luxusních resortů, ale jsou zde i hotely, na nichž vás týdenní rodinná dovolená 2 dospělí a 2 dětmi věku 2-12 let bude stát kolem 120 000 Kč. A to není o mnoho více než kolik zaplatíte za dovolenou v 5* hotelu třeba v Turecku. 


Zážitek z lenošení na bílém korálovém písku, z bydlení v chatce přímo na pláži, z plavání v oceánu vyhřátém na 29°C a ze šnorchlování s pestrobarevnými rybami a neškodnými žraloky za to rozhodně stojí! Neuvidíte tu žádné nekonečné řady lehátek a slunečníků, ale nádherné pláže téměř bez lidí po celý rok. 

 

Letíme na Maledivy!
Více než polovina z uvedené částky připadne v případě rodiny se dvěma dětmi staršími 2 let na letenky, zbytek na pobyt. Děti do 2 let mají letenku téměř zdarma, platí jen letištní taxy kolem 2000 Kč. Za tuto cenu však nemají nárok na vlastní sedadlo a musí sedět celou cestu na klíně rodiče. Úplně malé děti do váhy 10 kg je možné umístit do postýlky, která je připevněná na přepážku. Na postýlku ale není nárok automaticky - pokud poletí menší děti, než je to vaše, budou mít přednost.

Děti od 2 do 12 let už musí mít svoje sedadlo a jejich dětská letenka je přibližně o 10% levnější než letenka pro dospělého. Děti snášejí lety většinou lépe než dospělí. Let prospí nebo od letušek dostávají různé hračky, můžou sledovat pohádky nebo dětské filmy v zábavním systému zabudovaném v sedačkách, nebo si k obrazovce připojit vlastní tablet.


   

 

Bydlení přímo na pláži
Pokoje, umístěné nejčastěji v přízemních vilkách, jsou postavené přímo na pláži, jen pár kroků od oceánu. Tím jsou Maledivy jedinečné. Každý pokoj nebo vilka sestává z ložnice a koupelny, před vilkou je terasa s posezením a lehátky na opalování. Malé děti si tak mohou stavět hrady z písku na pláži a rodiče je můžou pozorovat z terasy vilky.

Na některých resortech je možné do pokoje přidat jen jednu přistýlku, případně ještě postýlku pro batole. Takže pokud máte děti dvě a chcete, aby cena za dovolenou byla co nejnižší, počítejte s tím, že jedno z dětí s vámi bude spát na manželské posteli. Na jiných, obvykle dražších resortech, se čtyřčlenná rodina vyspí pohodlněji - do pokoje je možné dát dvě přistýlky, nebo je v pokoji denní lůžko a jedna přistýlka se přidá. Pokud máte dětí více než dvě, pak už budete potřebova dva pokoje nebo vily, což už nebude tak finančně výhodné, jako když se celá rodina vejde do pokoje jednoho. Některé resorty nabízí pro vícečetné rodiny pokoje s propojovacími dveřmi, takže do pokoje, v němž spí děti, nemusíte chodit venkem.


Mnoho resortů nabízí pobyt dětem do 12 nebo do 15 let zdarma, takže jediným větším výdajem za jejich cestu bude jen letenka.   


 

Zábava pro děti 

I když jen málo ostrovů, na nichž jsou resort postaveny, má na délku více než 1000 metrů a většinou je obejdete do půl hodiny, děti se na nich určitě nudit nebudou. Pro nejmenší děti od 3 do 12 let nabízí všechny resorty od 4* výše dětské kluby s hernami pro děti, hřiště s houpačkami a skluzavkami. Resorty pořádají pro děti celodenní programy s různými aktivitami jako malování na kokosové ořechy, hledání pokladů, tvorbu z papíru, šnorchlování s doprovodem, ekologické programy zaměřené na seznamování se s podmořským světem a jeho ochranou.

Pro větší děti jsou na resortech herny, playstation, různé deskové hry, stolní fotbal, ping pong, badminton, tenisové hřiště apod. Na některých resortech je možné si vypůjčit kola a ostrov si na nich projet.

Děti budou nadšené při pozorování podmořského života při šnorchlování a nabídka nejrůznějších vodních sportů je také široká. Nezapomenutelným zážitkem pro děti i dospělé je šnorchlování s mantami nebo žralokem velrybím.


 

S dětmi volte větší resort

Malé resorty nechte romantikům a pro rodinnou dovolenou si vybírejte z větších resortů, na nichž bude spousta aktivit a děti budou moci stále objevovat nová zákoutí ostrova.


Resorty s transferem lodí

Pokud se obáváte, že by vaše děti nezvládly další delší transfer po příletu na mezinárodní letiště Malé, pak doporučujeme z levnějších resortů Paradise island nebo Bandos island. Oba resorty jsou od letiště vzdáleny do 20 minut plavby rychlolodí a na pobyt rodin s dětmi jsou dobře vybaveny. Doporučit můžeme i dražší Meeru island resort, který je od letiště vzdálený hodinu plavby rychlolodí. Zde už najdete i minigolf, půjčovnu kol, muzeum maledivského života a vystavenou kostru modré velryby, největšího tvora na světě.



Resort s transferem letadlem
Sun island resort se řadí k levnějším resortům a dostanete se na něj kombinací 25 minutového letu letadlem a 10 minutové plavby lodí. Transfer zabere více času než u resortů s transferem lodí, ale delší cesta se rozhodně vyplatí! Děti se zabaví na dětském nebo golfovém hřišti, v dětském klubu, můžete si půjčit kola, projít se v užitkové zahradě s banánovníky, ovocem a zeleninou, kterou jsou zásobovány restaurace na ostrově nebo se vydat šnorchlovat s mantami a žralokem velrybím. 


Resorty s transferem hydroplánem
Dále od letiště, s transferem hydroplánem, se nachází resort Kuredu island. Už samotný let hydroplánem bude pro děti velkým zážitkem. Děti mohou využívat dětská hřiště a dětský klub s širokou nabídkou různých programů. Nabídka vodních sportů je zde široká a s dětmi se můžete  vydat rybařit nebo šnorchlovat.

Hydroplánem doletíte i na resort Kuramathi s krásným dětským klubem, který má dětský bazén přímo na zahradě. Starší děti mohou šnorchlovat na korálovém útesu. V Eco centru probíhají naučné programy o podmořském světě a je zde vystavena kostra velryby vorvaně obrovského.    


Luxusní rodinná dovolená
Z luxusních rodinných resortů doporučujeme The Sun Siyam Iru Fushi, Lily Beach nebo Atmosphere Kanifushi. Pro děti jsou zde každý den připraveny celodenní programy a první dva resorty mají dobré korálové útesy na šnorchlování. Atmosphere Kanifushi sice nemá vlastní korálový útes, ale 2x denně se z ostrova můžete vydat lodí na šnorchlovací výlet a poblíž pláže bývají často k vidění želvy.

 

Ať už se s rodinou vydáte na kterýkoliv maledivský resort, rozhodně nebudete zklamáni. Tak šťastnou cestu!


FOTO & AUTOR:  Cestovní kancelář GO2
(komerční článek)


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9