Bali, destinace pro rodiny s dětmi?

06:39 | 02.10.2020 Host 0
Přemýšlíte, že byste na Bali vyrazili i s dětmi, ale nevíte, zda je to vhodná destinace? Ano,dovolená na Bal​i ​je super i pro děti, jen se musí vše dobře naplánovat.
Bali s dětmi
Bali s dětmi FOTO: Ada Tzoneva / CK Go2
Poprvé jsme se během 2 měsíců pobytu na Bali stěhovali skoro každý týden, což je fajn, když máte 1 baťoh, ale ne, když jste tam na 2 měsíce a ještě u toho pracujete. Špatně zvolené místo na pobyt, kde byly na pláži velké vlny,  hlídání, které bylo nespolehlivé a o letu s nočním mezipřistáním na letišti ani nemluvím… Ze všech svých chyb jsme se poučili a letos jsme konečně měli vše dobře naplánované, ale chtělo to několik let praxi.  
 
První otázka nejspíš bude - Je Bali vhodná destinace pro děti? 
A moje odpověď je - ANO,dovolená na Bali je super i pro děti, jen se musí vše dobře naplánovat. Ostrov je vhodný jak pro pobyty na jednom místě tak i pro menší okruhy pro dobrodružnější povahy.

Pokud zvolíte pobytovou dovolenou, tak doporučuji pláže na jihu, nejlépe Nusa Dua nebo Sanur. Je tam bílý písek a pozvolný vstup do moře bez korálů a nejsou tam velké vlny. Jinde je totiž korálový útes a potřebovi-li byste i boty do vody.

Pokud chcete Bali poznat a nebojíte se dobrodružství, tak doporučujeme během pobytu vystřídat 2-3 místa a u každého se na několik nocí ubytovali. Poznáte tak mnohem víc z ostrova a zároveň se děti nikdy nezačnou nudit.


 
A jak s dopravou po ostrově?
Jestli zvolíte dobrodružnější variantu dovolené a chcete si pobyt doopravdy užít, doporučuji půjčit si auto i s řidičem, který Vás odveze, kam si řeknete. Není to finančně nijak náročné a nemusíte se stresovat s místní dopravou a sledovat nepřehledné cedule schované za větvemi. Pokud se pro tuto variantu rozhodnete, autosedačku objednejte dopředu. Na Bali to není úplně standardní. Řízení skútru s dětmi rozhodně nedoporučuju - sice pro Indonésany je to běžná praxe, ale pro někoho kdo není na místní dopravu zvyklí je to poměrně velký stres, natož když vezete za zády dítě.
 
jak je to s ubytováním vhodným pro rodiny na Bali?
Hotely jsou kvalitní a jsou většinou na malé dětí připravené - mají přistýlky i s moskytiérou a v hotelových restauracích mají dětské židličky. Oboje jsme uvítali, že jsme nemuseli vozit z Evropy. Ve větších hotelích dokonce mají i dětské koutky, kde se Vám o děti postarají, zabaví je a Vy si mezitím můžete užívat chvíli klidu na pláži nebo třeba zajít na masáž. Na jihu Bali je skvělé hotely Melia Bali nebo SOL Bali, kde mají dětské kluby a hlídání, naše děti v nich byli nadšené.


 
Očkování
K tomu, abyste na Bali vyrazili nepotřebujete žádné. Nemusíte složitě řešit očkovací kalendář dítěte nebo zbytečně zatěžovali dětský organismus s vakcínami navíc. Navíc je zdravotní péče na ostrově dobrá a již existují i několik zahraničních nemocnic, které mají dobré vybavení a velmi profesionální tým lékařů.
 
Tak a teď, jak se na Bali dostat?
Když cestujete sami, tak pro Vás levná letenka, ale možná i 40ti hodinový let není zas tak špatný nápad. Ale již není tak dobrý pokud letíte s dítětem. To je totiž každá hodina navíc znát. Doporučuji zvážit letecké společnosti jako jsou Emirates, Qatar Airways nebo Turkish Air, které mají celkové lety z Prahy na Bali kolem17 hodin vč. jednoho přestupu. A ještě jeden tip navíc od nás: My většinou volíme večerní lety, tak aby se děti vyspali povětšinou dobu letu. Zatím nám to skoro vždy vyšlo.


 
Balijci milují děti a dokavaď jsme měli 1 nebo 2 děti, tak je nam skoro pokaždé servírky ochotně pohlídali zcela zdarma, než jsme se s manželem najedli. Teď je nás už celkem 5, ale i přesto nám stále pomáhají když mohou. Popravdě - kdy jste naposledy měli teplé jídlo, když jste měli dítě vedle sebe? Nebo si vůbec zašli do restauraci? Na Bali to budete mít jednodušší.
 
Ve větších hotelích již existují dětské kluby, kde můžete děti nechat nebo pokud máte malé mimina a chcete vyrazit se trochu pobavit, tak není problém se domluvit s vyškoleném personálem a za  poplatek je vám pohlídají. Ceny hlídání jsou oproti těm českým, víc než fajnové.
 
Takže abych to shrnula - Bali je dobrá destinace pro děti, ale musíte si dopředu ujasnit jak je to s plážemi, kde se ubytovat a co vlastně od dovolené očekáváte.  Teplota moře je fajn během celého roku, v hotelích jsou na děti zvyklé a letět se na Bali dá i komfortně za 17hod.
 
Naším dětem se na Bali moc líbí a pokaždé se tam moc těší. Pláže, chaotická doprava nebo třeba i jízda lodí na jiný ostrov může být pro děti nezapomenutelným zážitkem.  Pokud budete chtít vědět víc nebo něco doporučit, ozvete se nám.


 
Autor: Ada Tzoneva / CK Go2

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9