10 nejkrásnějších míst v Asii

14:00 | 08.05.2019 choi1taehee 1
Tyčící se hory, bílé písečné pláže a panenské deštné pralesy tvoří některé z nejkrásnějších přírodních zajímavostí v Asii. Níže naleznete 10 míst, která jsou hodna vaší pozornosti.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: shutterstock.com
1. Hora Fuji (Japonsko)
Hora Fuji je nejvyšší sopka v Japonsku (3775m) a stále je na vrcholu většiny seznamů, pokud jde o nejkrásnější přírodní zajímavosti v Asii. Více než 200 000 lidí stoupá ročně na Fuji - 30% z nich jsou cizinci.



2. Řeka Li a Yangshuo (Čína)
Řeka Li je podle mnoha lidí, kteří měli štěstí vydat se na cestu do této dechberoucí části Číny, jako umělecké dílo. Mnoho turistů jede až do Guilinu, kde začíná velkolepá scenérie. Pokud ale cestuje trochu dále do Yangshuo, spatříte ohromující přírodní krásy. Tato oblíbená oblast je světoznámá svými krasovými kopci a meandrující řekou. Řeka Li je vedena mezi Top 10 vodními divy světa v americkém časopise National Geographic.



3. Zhangjiajie (Čína)
Národní lesopark Zhangjiajie je jedním z nejvíce fascinujících národních parků na světě. Tento park je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a je jedním z nejkrásnějších míst na planetě, což je zvýrazněno více než 3 000 obrovskými křemencovými pískovcovými sloupy, které se táhnou k obloze, a jejich výška dosahuje něco přes 792 metrů. Park také sloužil jako vizuální inspirace pro surrealistickou krajinu, která vystupovala ve filmovém trháku Avatar.



4. Phi Phi ostrovy (Thajsko)
I když jsou tyto ostrovy stále více ohroženy nadměrným rozvojem a velkým počtem turistů, i nadále poskytují některé z nejkrásnějších mořských scenérií v Asii. Ostrovy mají čistou vodu a rozlehlé pláže, které mají svou přirozenou krásu chráněnou stavem národního parku.



5. Ostrov Boracay (Filipíny)
V roce 2012 byl Boracay oceněn jako nejlepší ostrov na světě v mezinárodním časopisu Travel + Leisure. Ať už plavete v šumivé modré vodě, procházíte se po prašných plážích nebo se těšíte na restaurace a noční život, budete i nadále ohromeni nádhernou krajinou ostrova.



6. Jeju ostrov (Jižní Korea)
Největší ostrov Jižní Koreje leží u pobřeží Korejského poloostrova, jihozápadně od provincie Jižní Jeolla. Tomuto místu světového dědictví dominuje Hallasan, 1950 metrů vysoká sopka a zároveň nejvyšší hora v Jižní Koreji. S nedotčeným lesem Gotjawal, krásnými plážemi a sítí dobře značených turistických stezek, je oblíbenou turistickou destinací pro turisty každé generace.



7. Národní park Taman Negara (Malajsie)
Taman Negra má reputaci nejstarší džungle, nejlépe udržovaného tropického deštného pralesa a jednoho z velkých přírodních divů světa. Lesní porost se rozkládá na ploše téměř 4402km2 a je domovem flóry a fauny, která se přirozeně vyvinula během stovek milionů let.



8. Sopka Rinjani (Indonésie)
Rinjani je aktivní sopka na ostrově Lombok. Ti, kteří se vydávají na vrchol během spícího období sopky, jsou odměněni výhledem na kráterové jezero a jeho hlubokou modrou vodu. Lombok je jeden z nejméně rozvinutých ostrovů v Asii, nachází se zde jen pár základních turistických aktivit, které mohou turisté zažít v nedaleké vesnici Senaru.



9. Koh Rong (Kambodža)
Tento malý ostrov u pobřeží provincie Sihanoukville v Kambodži zůstává poměrně nerozvinutý, ale pláže tohoto ostrova jsou velkými rivaly pláží známého souseda, Thajska. Více než 70% jeho 61 kilometrů pobřeží pokrývají pláže. Kvůli nepřítomnosti dokonce nejzákladnější infrastruktury, je nutná doprava lodí do všech osad a rekreačních středisek, rozptýlených po celém pobřeží.



10. Luang Prabang (Laos)
Vycestujte do Luang Prabang a vrátíte se o krok zpět v čase. Toto místo je na seznamu světového dědictví UNESCO a poskytuje okno do předchozí éry, kdy život byl pomalejší a většina silničních aktivit se skládala z jízdních kol a nohou. Obklopené horami, nacházející se na soutoku Nam Khan a řeky Mekong, toto barevné venkovské městečko je nyní především laosskou turistickou atrakcí.



Které místo vás nejvíce zaujalo?

ZDROJ: internationalliving.com
FOTO: wikipedia.org, pixabay.com/vined, pixabay.com/vined, flickr.com/photos/piviso, flickr.com/travelmag.com, pixabay.com/vined, pixabay.com, flickr.com/skyseeker, publicdomainpictures.net, pixabay.com/vined

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9