Pláž Lovina na Bali

14:00 | 13.05.2019 choi1taehee 0
Pláž Lovina na Bali se pyšní překrásnou klidnou mořskou hladinou, kde můžete i pozorovat místo výskytu delfínů.
Lovina
Lovina FOTO: commons.wikimedia.org
Pláž Lovina je jedním z nejznámějších turistických míst v severní části Bali. Je známá pro svou krásnou klidnou mořskou hladinu, načernalý chromatický písek a moře s delfíny. Jednou z fascinací v Lovině je právě přehlídka delfínů. Stovky delfínů lze vidět v dopoledních hodinách na vzdálenost  1 km v pobřežních vodách. Bali Dolphin Tour pořádá oblíbené výlety na tuto pláž a umožňuje turistům vidět delfíny. Není nic lepšího, než pokud má turista čas vidět západ slunce. Oblast Lovina je také podpořena množstvím cestovních fascinací, které je možné v této lokalitě navštívit. Zajímavá místa v okolí Loviny jsou Hot Water Banjar, Wihara Budha (Svatyně Buddhy) Vodopády Gigit a mnoho dalších.



Lokace
Pláž Lovina je umístěna v oblasti Kalibukbuk a pokrývá některé krajiny jako Pemaron, Tukad Mungga, Anturan a Kalibukbuk.
Centrum aktivit v oblasti Lovina se nachází 10 km od města Singaraja. V současné době se oblast Lovina stává centrem turistických aktivit v severní části Bali a nabízí mnoho druhů ubytování, restaurací, barů, plážových aktivit, obchodů s uměním, banky, dopravu atd. Ubytování v této oblasti je k dispozici od několika hvězdičkových hotelů, přes malé hotely a hostely, až po domácí ubytování u místních obyvatel pro cestovatele s nízkým rozpočtem. Lovina získala největší návštěvnost turisty, kteří navštívili severní části Bali. Návštěvnost se odhaduje na 90%.
 
Historie
Neexistují žádné jasné zdroje nebo důkazy, které by mluvily o historii jména Lovina. Podle odkazu dětí z Anak Agung Panji Tisna, klan slavného krále Panji Tisna z dynastie Buleleng, bylo jméno Lovina dáno jím. Řekl, že jméno Lovina je odvozeno z názvu malého hotelu v Indii, Lafeina, kde král přebýval a napsal knihu s názvem Ni Ketut Widhi. Na památku hotelu proto pojmenoval místo, které vlastnil, Lovina.
Ale je tu i jiná verze, která říká, že Lovina pochází z latinského jazyka jako zkratka z Lásky a Iny a je interpretována jako Láska k Indonésii.


Vodopády Gigit

Cestovní ruch přichází na Bali
Často se datuje nástup moderního cestovního ruchu na Bali s otevřením Hotelu Bali Beach v roce 1963. Vysoké budovy, malé hotely, hostince a restaurace se brzy začaly množit napříč Bali. V roce 1970 začalo fungovat nové letiště Bali Ngurah Rai.
Po téměř desetiletém mizení z populárního používání se název Lovina v 90. letech minulého století vrátil do módy. Lovina dnes zahrnuje pláže v Binaria, Banyualit, Kubu Gembong, Hepi, Rukad Cebol, Temukus a Penimbangan.
Jednoduchý sen Panji Tisny v padesátých letech minulého století vytvořit atraktivní mezinárodní turistickou plážovou destinaci na severu Bali žije dodnes, protože Lovina nadále každoročně vítá tisíce návštěvníků.

ZDROJ: baligoldentour.com
FOTO: google.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9