Songaksan - hora nebo kopec?

13:00 | 17.10.2019 Eunka 0
Ostrov Jeju nabízí turistům i místním mnoho krás. Řadí se k ním také Songaksan, hora na kterou jsou Jihokorejci hrdí.
Songaksan
Songaksan FOTO: wikimedia.org
Hora Songaksan je pýchou Jihokorejců. Nabízí úžasný výhled a možnost dýchat čerstvý vzduch s příchutí a vůní moře. Pokud plánujete cestu na ostrov Jeju, nemůžete ji vynechat. Určitě to bude nezapomenutelný zážitek.

Songaksanu se říká také Mt. Songak. Výraz "san" v názvu poukazuje na horu, ale Songaksan je ve skutečnosti zajímavý geografický prvek, tady něco mezi kopcem a horou, který vznikl v důsledku sopečné činnosti. 

Tato zvláštní sopka na ostrově Jeju, má dva krátery. První kráter má průměr asi 500 m, obvod 1,7 km. Druhý kráter má průměr asi 400 metrů, hloubku 69 metrů a svisle se naklání.



Songaksan nenabízí mnoho výletů, ale procházka po jeho obvodu poskytuje opravdu krásný výhled na pláž, horizont, oblohu a okolní ostrovy. Za jasného dne je vidět až na ostrov Marado nebo na ostrov Gapa. V této oblasti se také rybaří. Rybáři tu chytají různé ryby, například rybu s názvem acanthopagrus schlegelii.

Mnoho turistů, zejména jde o milovníky korejských seriálů, tuto oblast navštěvuje i proto, že se tu natáčel populární historický seriál Dae Jang Geum. Ty ostatní však láká krásný výhled, možnost udělat si působivé fotky a strávit nějakou dobu v lůně přírody. V okolí se také někdy pasou koně, což dělá místo ještě lákavějším. 

Co říkáte, milí cestovatelé? Líbil by se vám nenáročný výlet na Songaksan?



ZDROJ: koreaherald.com, befreetour.com, jejutourism.wordpress.com
FOTO: wikimedia.org, needpix.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9