Konfuciova akademie slavnostně pokřtila svou pražskou pobočku

19:00 | 26.11.2014 Erik 0
Ve středu 19. listopadu oslavila své otevření pražská pobočka Konfuciovy akademie, které se zúčastnily významné osobnosti z české i zahraniční politické scény a čeští sinologové.
Slavnostní otevření pobočky KAUP v Praze
Slavnostní otevření pobočky KAUP v Praze FOTO: Petr Makovička
Po sedmi letech existence Konfuciovy akademie pod Univerzitou Palackého v Olomouci byla slavnostně pokřtěna její pobočka v Praze. Pogratulovat k rozšíření akademie zaměřené na výuku čínštiny rodilými mluvčími a studium čínské kultury přišla také velvyslankyně Čínské lidové republiky Ma Keqing, která pobočce popřála mnoho úspěchů. Mezi hosty slavnostního přípitku byl i někdejší ministr zahraničí Cyril Svoboda, v jehož Diplomatické akademii na Karlově náměstí našla pobočka útočiště, se svým bratrem Josefem.


 
I když se oficiální křtiny Konfuciovy akademie v Praze konaly ve středu 19. listopadu, studenti její učebny zaplnili už na začátku tohoto měsíce. V prvních třech listopadových týdnech si mohli pražští zájemci bez rozdílu věku, vzdělání nebo povolání vyzkoušet na modelových kurzech, jak výuka čínštiny probíhá. Od února 2015 pak budou moci studenti, podnikatelé i milovníci čínské kultury studovat v placených kurzech všech úrovní. Kromě čínštiny budou mít klienti na výběr i z kulturních kurzů zabývajících se tradičním uměním - kaligrafie, čínská malba, čínské vystřihovánky, vázání čínských uzlů nebo hra na čínský hudební nástroj erhu.


 
„Koncepce soustavy kurzů Konfuciovy akademie zajišťuje posloupnost a ucelenost výuky usnadňovanou vzájemnou prostupností kurzů. Výuka probíhá podle učebních plánů, které jsou po léta prověřovány každodenní praxí a pružně inovovány v souladu s novými poznatky o učení cizích jazyků. Výuka je doplněna přednáškami, školeními, individuálními konzultacemi a promítáním filmů o Číně a čínské kultuře. Činnost akademie se neomezuje pouze na studenty vysokých škol, ale je také zaměřena na laickou i odbornou veřejnost,“ popsala výuku česká ředitelka Konfuciovy akademie Lucie Laníková.

I my se připojujeme ke gratulacím a přejeme pražské pobočce úspěšný start na novém působišti!

Více informací a kontaktní údaje najdete na této webové stránce.


ZDROJ: Tisková zpráva Konfuciovy akademie UP
FOTO: Petr Makovička

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9