Výstavba korejského Legolandu se potýká s mnoha problémy

13:00 | 16.03.2021 Eunka 0
Výstavba korejského Legolandu v Chuncheonu v provincii Gangwon se potýká s různými problémy. Slavnostní otevření je naplánováno na začátek příštího roku. Je možné, že se bude muset zase odložit?
Výstavba Legolandu
Výstavba Legolandu FOTO: instagram.com/legolandkoreares...
Korejský Legoland se bude skládat ze sedmi klastrů postavených na 280 790 metrech čtverečních půdy, včetně hotelu Lego a vodního parku.

Oficiální harmonogram si klade za cíl dokončit stavbu do konce června a zahájit bezpečnostní kontroly před slavnostním otevřením. Kromě Legolandu je však ještě třeba potvrdit plány na vybudování kongresového centra, soukromých hotelů a letoviska v sousedních oblastech.

Plánům na vybudování mezinárodního kongresového a výstavního centra v Gangwonu však brání pokračující pandemie covid-19. Čtyřpodlažní soukromý hotel, jehož výstavba se plánuje v blízkosti zábavního parku, rovněž očekává zpoždění kvůli archeologickému průzkumu prováděnému Správou kulturního dědictví, který bude pokračovat až do konce června. Pokud tam budou nacházeny artefakty ve velkém množství, může být stavební projekt nakonec zrušen.

"Provincie Gangwon uspořádala již tři ceremonie k zahájení výstavby zábavního parku a odložila za posledních 10 let již sedmkrát slavnostní otevření. Vůbec nic nefunguje správně," uvedl Kangwonský institut pro mír a ekonomiku.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9