Pandemie COVID-19 zvýšila počet plastických operací v Koreji

13:00 | 10.12.2020 Eunka 0
Korejští plastičtí chirurgové si mnou ruce. Pacientů stále narůstá a může za to pandemie koronaviru. Lidé mají totiž víc času na zotavenou a pod maskou se také ledacos lépe schová.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Shutterstock.com
Poptávka po plastických operacích a zákrocích v Jižní Koreji roste, protože stále více lidí se pokouší využít pandemie COVID-19, kvůli které mohou pacienti skrýt otoky či obvazy za maskou a v klidu se zotavit doma.

Ačkoli obchodu a službám pandemie koronaviru příliš nesvědčí, plastická chirurgie je často uváděna jako jedna z oblastí, která těží z šíření pandemie COVID-19. 

Finanční institut Hana analyzoval a porovnával údaje o výdajích držitelů kreditních karet mezi prvním čtvrtletím loňského a letošního roku. V březnu, kdy se krize kvůli pandemii prohloubila, se výdaje za plastickou chirurgii zvýšily o 9 procent oproti předchozímu roku. To je v kontrastu s poklesem výdajů v jiných nemocnicích, včetně pediatrických klinik (- 46 procent) a otorinolaryngologie (- 42 procent). 

Počet nových předplatitelů informační platformy pro plastickou chirurgii vyskočil v listopadu 2020 na 2,5 milionu z 1,6 milionu před rokem. Počet aplikací pro mobilní konzultace prostřednictvím platformy, se rovněž ve stejném období zdvojnásobil na 1 milion z 500 000.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9