Psychologická pitva: V Koreji zkoumali varovné znaky před sebevraždou

13:00 | 07.12.2020 Eunka 1
Drtivá většina Jihokorejců, kteří spáchali sebevraždu, projevovala zřetelné varovné signály. Tito lidé mluvili o smrti, chovali se jinak než obvykle a dávali si před smrtí do pořádku určité rodinné, pracovní a právní záležitosti.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Ministerstvo zdravotnictví a sociální péče a Korejské centrum psychologických pitev nedávno zveřejnili sérii rozhovorů provedených s 683 rodinnými příslušníky 566 obětí sebevražd za posledních pět let (2015 až 2019).

Psychologická pitva je forma vyšetřování, která sleduje příčinu sebevraždy sledováním změn v psychologickém a fyzickém chování, než si jednotlivec vezme život, na základě svědectví členů rodiny a dalších důkazů.

Podle těchto údajů, 93,5 procent všech obětí sebevražd (529 osob) vyjádřilo slovní, behaviorální a psychologické náznaky napovídající tomu, že si chtějí vzít život. Většina těchto osob bojovala s letargií nebo pocitem viny a trpěla nespavostí nebo jinými dramatickými změnami spánkových vzorců. Tyto indikace se samozřejmě lišily věkem.

Osoby mladší 34 let se najednou nezajímaly o vzhled. Lidé ve věku od 35 do 49 let se buď snažili napravit vztahy omluvou, nebo se rozhodli co nejvíce vyhýbat lidem. Lidé ve věku od 50 do 64 let vykazovali dramatické změny hmotnosti, protože jedli buď příliš málo nebo příliš mnoho. A lidé ve věku nad 65 let rozdávali své nejcennější věci ostatním. Tohle se nejčastěji dělo během tří měsíců před sebevraždou. Tyto varovné signály však správně pochopilo pouze 22,5 procent členů rodiny (119 osob).

Sebevraždy se samozřejmě netýkají jen Korejců, proto je dobré všímat si náhlých změn v chování svých blízkých.

ZDROJ: koreabizwire.com
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9