První pandu narozenou v Jižní Koreji uvítaly děti

13:00 | 07.11.2020 TerkaS 0
Pro mnohé to může být překvapením, ale je to tak. První narozenou pandou v Jižní Koreji je mládě pandy velké. Jaké jméno dostalo a mnohem více se dozvíte v našem článku.
Pandí slečna dostala jméno Fu Bao
Pandí slečna dostala jméno Fu Bao FOTO: instagram.com/witheverland/
První narozené mládě pandy velké v Jižní Koreji bylo 4. listopadu představeno skupince dětských šťastlivců a reportérům. Její jméno je Fu Bao, šťastný poklad. Narodila se před třemi měsíci a vypadá velmi zdravě a šťastně, možná se trošku styděla, když ji pracovníci ZOO představovali dětem v jejím rodišti, zábavním parku Everland. Děti se i tematicky oblékly, sladily trička a roušky s pandím motivem.

"Milujeme tě, Fu Bao," volaly děti na pandu.

Její rodiče, sedmiletá Ai Bao a osmiletý Le Bao, dorazili do parku v roce 2016 v rámci čínské pandí diplomacie z provincie Sečuán, domova pand velkých. Pandy velké jsou jedním z nejvíce ohrožených druhů zvířat na světě a narození mláděte je rozhodně důvodem k oslavě. Samice pandy velké mohou zabřeznout jen jednou ročně na omezenou dobu a mláďata mají velmi malé šance na přežití, jelikož se často rodí předčasně a váží většinou méně než 200 gramů. Fu Bao vážila 197 gramů a měřila 16,5 centimetrů, ale rychle vyrostla, a tak teď váží 5,8 kilogramů a měří 58,5 centimetrů.

"Hodně rychle roste a začaly se jí prořezávat zuby, také se už pokouší posadit, a to jí ještě není ani 100 dní," řekla ZOO.

O jménu pandího mláděte hlasovalo v anketě více než 50 tisíc lidí a nakonec zvítězilo právě Fu Bao. ZOO také sdělila, že veřejnosti se malá pandí slečna představí v nadcházejících týdnech, až bude umět chodit a krmit se bambusem. Za tři až čtyři roky by se však měla navrátit zpět do Číny.



ZDROJ: uk.reuters.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9