Na Halloween si v Soulu do klubu nezajdete

13:00 | 31.10.2020 TerkaS 0
Populární kluby v moderních čtvrtích Soulu jako Itaewon, Hongdae a Gangnam budou během halloweenského víkendu zavřené, aby se zamezilo šíření koronaviru. Více podrobností najdete v článku.
Letos se Halloween ponese v duchu restrikcí
Letos se Halloween ponese v duchu restrikcí FOTO: shutterstock.com
Podle vývěsek pro zákazníky spatřených ve středu budou velké kluby uzavřeny ve stejný den, a to až do příštího úterý. "Po konzultacích s lékařskou komorou a místními orgány státní správy jsme došli k rozhodnutí dočasně uzavřít během Halloweenu v rámci prevence proti šíření Covidu-19," stálo na jedné z vývěsek. Lékařská komora varovala před možným přenosem nákazy mezi návštěvníky klubů během tohoto víkendu, čímž bezpochybně odkazovala na hromadné šíření nákazy ve velkém itaewonském klubu v květnu tohoto roku. Majitel klubu se vyjádřil, že i jeho podnik tento víkend bude zavřený na přání vlády. Zpočátku nebylo zcela jasné, zda vláda vydala nějaká oficiální opatření vedoucí k dočasnému uzavírání zábavních podniků. Oznámení o uzavření podniků přišlo v návaznosti na více než 50 nově nakažených takřka denně v okruhu dvou týdnů po rozvolnění opatření společenského distancování na Level 1 jak v hlavním městě, tak v okolí.

Úředníci stále upozorňují před možným šířením nákazy v menších podnicích, jako jsou bary, a mezi slavícími lidmi v kostýmech. "Většinou na Halloween bary za hotelem Hamilton v Itaewonu nabízí slevy na jídlo pro zákazníky v kostýmech," řekl mluvčí okrsku Yongsan, ve kterém se nachází Itaewon. "Tento rok se majitelé podniků snaží spolupracovat s antivirovými opatřeními instalováním kabinek na dezinfekci celého těla." Inspekční vládní tým složený ze zástupců místního, policejního, potravinářského a protidrogového oddělení navštíví zábavní podniky mezi sobotní 22. hodinou a nedělní 3. hodinou ranní, aby dohlédli na dodržování distančních opatření jako vedení seznamu návštěvníků a udržování rozestupů mezi stoly. Jakýkoliv podnik přistihnutý při porušování nařízení bude nahlášen příslušným orgánům. Soulská metropolitní vláda vyšle po dvou úřednicích do 108 klubů a "rozumných" barů, aby dohlíželi distancování od čtvrtka do soboty. Tzv. "rozumné" bary se liší od klubů tím, že se v nich nenachází taneční parket a neplatí se v nich vstupné a klienti často tančí mezi stoly a židlemi a jsou to často dvacátníci.

Park Yoo-mi, zástupkyně kontrolního oddělení nákazy z městské správy řekla reportérům v City Hall, že přidělení úředníci budou plnit své poslání od půlnoci do 2. až 3. hodiny ranní, kdy se tvoří největší davy, a mohou udělit dvoutýdenní shromažďovací zákaz podnikům, pokud se nebudou řídit příslušnými nařízeními. Městská správa též jedná s majiteli klubů, aby je přesvědčila dočasně uzavřít provozovny během Halloweenu. "Nikdo se jasně nevyjádřil, že by uzavřel svou provozovnu, ale je tu celkem dost těch, kteří jsou nápadu nakloněni," řekla. "Podniky si jsou vědomy rizika dlouhodobého uzavření, pokud bude nahlášena nákaza právě v jejich provozovně."

Aby městská správa zprávu rozšířila dál, umístila čtyři výhružné plakáty na stojany vedle Park Yoo-mi.

"Zkuste se na Halloween bavit a může se z vás stát reálný duch," psalo se na jednom z nich s obrázkem ducha.

Dvacetišestiletý úředník, který si přál vystupovat pouze pod svým příjmením Jeong, řekl, že se rozhodl oslavit Halloween v hotelu místo paření v klubu. "Zarezervoval jsem si hotelový pokoj, na který byla speciální halloweenská sleva. Už od vysoké školy chodím s kamarády na Halloween do klubu, ale tento rok ho plánuji poklidně strávit v hotelu."

Jak plánujete trávit letošní Halloween vy?

ZDROJ: koreatimes.co.kr, Yonhap

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9