Korejský pastor byl suspendován, protože žehnal sexuálním menšinám

13:00 | 28.10.2020 Eunka 0
Jihokorejský pastor, který byl postaven před církevní soud za to, že požehnal sexuálním menšinám na queer festivalu, byl dočasně zbaven funkce.
Pastor Lee Dong-hwan
Pastor Lee Dong-hwan FOTO: twitter.com/koryodynasty
Jelikož se protestantská církevní komunita v Jižní Koreji rozdělila kvůli uzákonění zákona o komplexní prevenci diskriminace, tento trest vrací problém sexuálních menšin zpět do centra pozornosti. Soudní výbor pobočky provincie Gyeonggi v Korejské metodistické církvi dne 15. října rozhodl, že reverend Lee Dong-hwan porušil církevní doktrínu a pozastavil mu práci.

Pokud jde o důvody takového rozhodnutí, soudní výbor uvedl, že jeho účast na queer festivalu konaném v Incheonu v srpnu loňského roku a jeho požehnání sexuálním menšinám porušuje církevní doktrínu. Po soudu však pastor Lee řekl, že se proti rozhodnutí odvolá s tím, že takové rozhodnutí je anachronické.

"Chtěl bych ukázat, že i v protestantské církevní komunitě mají někteří pastoři a křesťané pozitivní názory na sexuální menšiny a zacházejí s nimi stejně jako s ostatními. Jsme stejní lidé pod láskou Páně," řekl Lee.
 
Věřící v Koreji mají na Leeho postoj smíšené názory. Podle červencového průzkumu Křesťanského institutu pro studium spravedlnosti a rozvoje o něm více než polovina respondentů vyjádřila negativní názory s tím, že by měl být exkomunikován. Asi 30 procent respondentů však uvedlo, že požehnání bylo na jeho výhradním uvážení a neměl by být potrestán bez ohledu na to, komu žehnal.

Pokud jde o uzákonění zákona o prevenci diskriminace, 42,1 procent protestantů bylo pro, zatímco 38,2 procent bylo proti.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9