Část Jihokorejců uvažuje nad sebevraždou po požití alkoholu

13:00 | 23.08.2020 Eunka 0
Nedávný průzkum zjistil, že zhruba 50 procent Jihokorejců, kteří se pokoušejí o sebevraždu, tak činí, zatímco jsou opilí.
Láhev soju
Láhev soju FOTO: riNux/flickr.com
Ministerstvo zdravotnictví a sociální péče a Korejské středisko pro prevenci sebevražd provedlo studii, do níž bylo zahrnuto 21 545 osob ze 16 měst a provincií, kteří byli po neúspěšném pokusu o sebevraždu přemístěni na pohotovost.

Studie ukázala, že mezi těmito osobami bylo více žen (12 899) než mužů (8 646) a nejvíce se o sebevraždu pokoušely ženy ve věku okolo dvaceti let (23 procent).

Zhruba 50,4 procent těch, kteří se pokusili o sebevraždu,bylo opilých a 87,8 procent osob zase pronásledoval náhlý impuls spáchat sebevraždu. U starších lidí se navíc zvýšila míra plánované sebevraždy. Jedna třetina Jihokorejců uvažovala nad sebevraždou kvůli psychickým obtížím. Ti, kterým bylo 70 a více let, pomýšleli nad tím, že si vezmou život, kvůli fyzickým obtížím a vysokému věku. 

Data také ukázala, že 36,8 procent žen nemělo v úmyslu zemřít, ale jednoduše chtělo volat o pomoc. Na druhou stranu 38,2 procent mužů mělo v úmyslu zemřít a vybralo k tomu nezbytné metody.

"U lidí, kteří se pokusili o sebevraždu v minulosti, je 20 až 30krát větší pravděpodobnost, že se o to pokusí znovu," uvedl na závěr Seo Il-hwan, vedoucí oddělení politiky prevence sebevražd na ministerstvu zdravotnictví a sociální péče.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9