Thajský ministr cestovního ruchu zkouší prosadit ′cestovní bubliny′

13:00 | 30.07.2020 Xiunka 0
Cestovní ruch mnoha zemí v současné době velmi trpí. Thajský ministr cestovního ruchu přišel s myšlenkou záchrany.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek FOTO: pexels.com
Pipat Ratchakitprakan se opět vrátil s myšlenkou 'cestovních bublin', do kterých měly být původně zahrnuty země s nízkým rizikem a to Čína, Japonsko, Jižní Korea a Taiwan. Vytvořit se měly cestovní pakty. Bohužel nárůst pozitivních na COVID-19 zaznamenaný v poslední době zapříčinil, že regulační orgán pro civilní letectví tento plán zamítl.
 
Ministr cestovního ruchu přišel s myšlenkou kompromisu. Cestovní bubliny by se vytvořily mezi celými zeměmi, ale s provinciemi považovanými za bezpečné pro cestování. Uvádí, že samotný domácí ruch nestačí a Thajsko už nyní trpí nedostatkem příjmů ze zahraničních návštěvníků. Dodal, že o možnosti těchto bublin chce jednat s vládou.

„I když v současné době povzbuzujeme Thajce k cestování na domácím trhu, pro podnikatele je to obtížná situace, protože zahraniční turisté přispívali dvěma ze tří bilionů bahtů celkových příjmů. Budeme jednat s premiérem a ministrem zdravotnictví o povolení dalších cest do země,“ prohlásil.

Jeho kompromis přichází ve chvíli, kdy vláda plánuje další rozvolňování pravidel. Ministr cestovního ruchu uvádí, že by se cestovní bubliny ve snaze oživit zdecimovaný thajský turistický průmysl nejprve zaměřovaly na náročné turisty požadující luxusnější podmínky.

ZDROJ: thethaiger.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9