Starosta Soulu byl nalezen mrtvý

13:00 | 12.07.2020 TerkaS 0
Přinášíme vám smutnou zprávu. Po několikahodinovém pátrání byl starosta jihokorejského Soulu, Park Won Soon, nalezen bez známek života.
Park Won Soon
Park Won Soon FOTO: inmediahk/flickr.com
Policejní jednotky našly tělo starosty Soulu, jenž byl nezvěstný od čtvrtka. Jeho dcera sdělila policii, že zanechal doma před odchodem vzkaz. Tělo starosty bylo nalezeno v severní části Soulu v oblasti hory Bugak. Zatím není známa oficiální příčina úmrtí, ale policie vyšetřuje případ jako sebevraždu. Byla zveřejněna zpráva, kterou zanechal ve své kanceláři: "Omlouvám se všem. Děkuji všem, kteří byli součástí mého života. Omlouvám se své rodině, které jsem způsoboval jen zármutek. Prosím, zpopelněte mé tělo a rozptylte popel u hrobu mých rodičů. Sbohem."

Proslýchá se, že jedna zaměstnankyně obvinila 64letého starostu ze sexuálního obtěžování den před jeho zmizením, ale tato stížnost nebyla nikým oficiálně potvrzena. Park Won Soon ve čtvrtek nepřišel do práce a zrušil setkání s prezidentským úředníkem ve své kanceláři v Soulu. Dcera po přečtení vzkazu okamžitě zalarmovala policii, která začala hledal v zalesněné oblasti na severu města, kde byl naposledy detekován mobilní signál starostova telefonu. V 10:53 místního času byl zaznamenán bezpečnostní kamerou blízko vstupu do lesa. Okolo šesti set policistů a hasičů s pomocí dronů a psů prohledávalo oblast několik hodin. Starostovo tělo bylo nalezeno po půlnoci ze čtvrtka na pátek, poté bylo přemístěno do Soulské státní univerzitní nemocnice, kde se shromažďovaly davy lidí a během pátku ji navštěvovali politici.

Park Won Soon byl poprvé zvolen za starostu Soulu v roce 2011 a minulý rok v červnu byl znovu zvolen na své třetí a zároveň poslední funkční období. Dostal se do sporu s prezidentkou Park Geunhye, jelikož otevřeně podpořil miliony lidí protestující proti prezidentce v roce 2017, než byla následně odsouzena a uvězněna za úplatkářství a další přestupky. Jakožto člen Demokratické strany vedené prezidentem Moon Jaeinem byl Park Won Soon potencionálním kandidátem na post prezidenta ve volbách v roce 2022.

Upřímnou soustrast rodině a přátelům.

ZDROJ: bbc.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9