JAPAN FOLK Festival- zažijte Japonsko na vlastní kůži!

17:08 | 26.02.2018 Zita 4
Zajímá vás japonské lidové umění? Láká vás podlehnout kouzlu kaligrafie, vyzkoušet si kimono, ukojit své hudební cítění tóny kota či ochutnat něco nového? Tak to doražte již tento víkend na JAPAN FOLK festival! Program a další info zde.
Přijďte si vyzkoušet například umění kaligrafie
Přijďte si vyzkoušet například umění kaligrafie FOTO: www.kyokoide.com
Již tento víkend, 3.3. a 4.3., Národní dům na Vinohradech rozproudí, roztančí i rozezní tradiční lidové umění dovezené přímo z Japonska. Ačkoliv je akce pouhé dva dny, nebudete se stačit divit, co vše se do nich vešlo.

Hned na začátek proběhne kratší exkurze tradičním žánrem mluveného slova, následně se mohou návštěvníci naladit na tóny typických hudebních nástrojů (koto, šamisen, šakuhači) a chybět nebude ani taneční vystoupení souostroví Rjúkjú či společnic gejš z oblasti Kanazawa.



Sobota i neděle nabídnou též širokou škálu zajímavých workshopů: oblékání kimona, výrobu látkových ozdobných předmětů tradiční technikou, výrobu cukroví wagashi, vodění „hlavy lva“ – z tradičního lvího tance šišimai, přípravu čaje a další. Odpočinout si pak můžete u sezónního suši, sake či tófuširae.

Neděle, mimo již zmíněného, poskytne prostor například komedii kjógen (doporučuji!), 2 sborovým zpěvům, avšak i tradiční hudbě Kanazawa subajaši hozonkai.

Vstupné  na jeden den činí 100 Kč, pro děti do 15 let a školy je vstup zdarma. 
Další informace naleznete zde.

Příjemnou zábavu!





 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9