Jihokorejská herečka Youn Yuh Jung dostala Oscara za film Minari

13:00 | 27.04.2021 Eunka 0
Herečka Youn Yuh Jung je v Jižní Koreji hvězdou již celá léta a za svou kariéru získala nespočet cen, nyní si jí však všimli i v Americe. Tato nadaná a šarmantní dáma totiž obdržela Oscara za film Minari, což si zaslouží gratulaci!
Youn Yuh Jung
Youn Yuh Jung FOTO: independent.ie
Třiasedmdesátiletá jihokorejská herečka Youn Yuh Jung zazářila na letošních Oscarech. Zlatou sošku obdržela v kategorii herečka ve vedlejší roli za film Minari, ve kterém ztvárnila mazanou, ale milující babičku Soon Ju, která se pokouší přizpůsobit životu v Americe. Stala se tak první jihokorejskou a druhou asijskou herečkou, která tuto vzácnou filmovou cenu dostala.

Když vyšla na jeviště, vtipně se zeptala Brada Pitta, který jí cenu předával, kde byl, zatímco natáčeli v Tulse, a dodala, že je pro ni velkým potěšením, že se s ním konečně setkává. Hned na to začala svou řeč slovy: "Jak víte, jsem z Koreje. Vlastně se jmenuji Youn Yuh Jung. Většina lidí z Evropy mi říká Yuh Yung a někteří mi říkají i Yoo Jung. Ale dnes večer je vám všem odpuštěno. Obvykle sleduji předávání Oscarů v televizi, ale když tu teď stojím, nemohu uvěřit, že tu doopravdy jsem."

Poté, co řekla, že se musí dát dohromady, poděkovala členům Akademie a všem kolegům, se kterými pracovala na snímku Minari. Dále s nevěřícným výrazem uvedla: "Jak jsem mohla vyhrát nad Glenn Close? Viděla jsem většinu jejích filmů. Dnes večer jsem tady, protože mám jen trochu štěstí. Možná mám větší štěstí než vy. Možná je to jen americká pohostinnost ke korejské herečce? Nejsem si tím jistá, ale každopádně moc děkuji."

Jak je vidět, Youn Yuh Jung není jen nadaná, ale také okouzlující a vtipná. Tato obdivuhodná dáma se  narodila 19. června 1947 v Kaesongu v provincii Gyeonggi a vyrůstala v Soulu. V roce 1967 debutovala jako herečka v seriálu Mister Gong. Slávu jí přinesl seriál Jang Hee Bin (1971). Během let zazářila ve filmech Housemaid (2010), The Taste of Money (2012), The Bacchus Lady (2016) nebo Canola (2016). Letos byla obsazena do seriálu Pachinko, který se natáčí podle knihy, která vyšla i v českém překladu. 

Herečce ještě jednou srdečně gratulujeme!

ZDROJ: soompi.com, ​independent.ie

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9