V Praze se konal již 5. ročník festivalu Ochutnej Vietnam

16:28 | 24.09.2018 Zubata 1
Letos se v prostorách Pražské tržnice opět konal festival Ochutnej Vietnam 2018? jaký byl letošní 5. ročník?
V Holešovicích proběhl festival Ochutnej Vietnam 2018
V Holešovicích proběhl festival Ochutnej Vietnam 2018 FOTO: Zubata/Asianstyle.cz
Minulý víkend se během víkendu 15. a 16.9. v prostorách Holešovické tržnice konal už 5. ročník festivalu Ochutnej Vietnam. Festival nabízí možnost objevit taje vietnamské kuchyně a ochutnat pokrmy z různých částí této země. Kulinářský zážitek také obohatil doprovodný program, workshopy, soutěže a přednášky, díky kterým se ocitnete blíže Vietnamské kultuře.
Vydali jsme se na festival v neděli v odpoledních hodinách. Vstupenky bylo možno zakoupit jak online, tak na místě, ale pokud jste je koupili v předstihu, vyšly vás levněji. U vstupu jsme dostali čip, na který se daly vložit peníze, a ten pak sloužil jako platidlo u všech prodejců.

 

Festival se konal jak ve venkovních prostorách, tak uvnitř. Už při vstupu se ve vzduchu vznášela vůně vietnamského jídla a po stranách haly se nacházelo mnoho stánků s různou nabídkou jídel. V mapičce, kterou jsme dostali ke vstupence, byly základní informace o každém podniku, který zde nabízel svoje pochutiny, a také o jeho lokaci na festivalu. Většinou se jednalo o místní vietnamské restaurace. Dále bylo na festivalu malé tržiště s exotickým ovocem, obchod s asijskými potravinami, ruličková zmrzlina nebo čajovna. Ti, kteří se chtěli kulturně obohatit nebo pobavit mohli vyslechnout přednášku o Vietnamu, zkusit si vyrobit letní nesmažený závitek nebo se zúčastnit soutěže v přebírání luštěnin hůlkami. Tu v sobotu mimochodem vyhrála spoluzakladatelka AsianStyle - Mei.

 

Nabídka jídel byla opravdu pestrá. Nemohly samozřejmě chybět ani klasiky jako phở, bún bò nam bộ či bánh mì. Ovšem, daly se zde najít také méně známé pokrmy. Proto poté, co jsme se posilnili limonádou a ginem z místního baru, jsme hladoví zaútočili na stánky. Vyzkoušeli jsme mì xào cua (smažené nudle s plátky krabího masa), mango sticky rice, slávky a smažené jarní závitky. Když jsme zjistili, že zde mimo jiné prodávají i smažený hmyz a kuřecí pařátky, tak jsme nedokázali přemoct svou zvědavost samozřejmě jsme je ochutnali také. Kdy jindy si můžete dát pařátek s pivem, když ne na Ochutnej Vietnam?

 

Když byli naše zvědavost a apetit uspokojeni, zbyl nám čas pozkoumat zbytek festivalu. S bídným časem se nám podařilo dokončit soutěž v rychlosti přebírání luštěnin hůlkami. Dozvěděli jsme se, že vietnamština je tónový jazyk a zkusili se naučit, jak ji správně vyslovovat. Také jsme navštívili místní malou buddhistickou svatyni.

Já jsem si na Ochutnej Vietnam ještě stihla koupit bambusovou flétnu. Najdete mě na břehu Vltavy hrát tklivé melodie s nón lá na hlavě.

 
FOTO: Zubata/Asianstyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9