Letecké společnosti a hotely v Koreji vítají domácí mazlíčky

13:00 | 14.03.2019 Eunka 0
Stále více lidí cestuje i s domácím mazlíčkem. Jak se tomuto trendu přizpůsobila Korea a co nabízí korejské letecké společnosti a hotely? To se dozvíte v článku.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Shutterstock.com
Cestovní průmysl se pomalu ale jistě přizpůsobuje trendu a rozšiřuje služby, které potěší především majitele domácích mazlíčků. Stále více lidí totiž cestuje se svými mazlíčky, nejčastěji s pejsky nebo kočkami. Je jen logické, že tito lidé musí zvíře nějak převézt a někde ubytovat. Naštěstí se počet služeb pro domácí mazlíčky během let výrazně zvýšil.

Podle Ministerstva dopravy cestovalo v roce 2017 letadlem 41 343 zvířat, což představuje nárůst o 46,7%  oproti roku 2015, kdy cestovalo 28 182 zvířat. V roce 2016 si naopak vyrazilo na výlet 33 437 mazlíčků.

Vzhledem k tomu stále více leteckých společností myslí na majitele domácích zvířat a zřizuje pro ně různé bonusy a vychytávky. Společnost Jeju Air se tak spojila s hotelem v blízkosti mezinárodního letiště Incheon, který poskytuje ubytování pro páníčky i s mazlíčky za nižší cenu.



Korean Air zase nabízí službu SkyPets pro zákazníky, kteří chtějí nastoupit na palubu letadla se svým pejskem nebo kočičkou. Tito cestující sbírají razítka, díky kterým pak mohou získat různé výhody, včetně slev a bezplatných dárků.

Korejské hotely se také snaží. Daemyung Hotel & Resort nedávno oznámil, že plánuje více služeb, které by potěšily zákazníky se zvířaty. Mají v plánu spustit i hotel pro domácí mazlíčky. Hotel L‘Escape má k dispozici 14 pokojů, které jsou určeny pro majitele domácích zvířat. Tyto pokoje nemají koberce a jsou zařízeny tak, aby se páníček i mazlíček měli jako v bavlnce. Mazlíčci mají přístup i do hotelové čínské restaurace, která má samostatnou zónu pro chlupáče. Populární hotely jako Four Seasons a Sheraton Seoul Palace Gangnam na mazlíčky také nezapomínají. Host si může s sebou přivézt až dvě zvířátka. 

A nakonec tu máme cestovní kancelář Pets Go Travel, která pravidelně prezentuje nabídky zájezdů pro majitele domácích mazlíčků a také slibuje, že o chlupaté miláčky bude během cest co nejlépe postaráno.

Co na tyto novinky říkáte? Máte mazlíčka a chtěli byste ho vzít na výlet? Co třeba do Koreje?

ZDROJ: koreaherald.com
FOTO: Shutterstock.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9