Hlavní stránkaGastronomieKulfi - zmrzlina z Nepálu a Indie [Recep...
Kulfi - zmrzlina z Nepálu a Indie [Recept]
Co takhle si dát nějaký zajímavý a ledový dezert? Dnes tu máme recept na Kulfi, oblíbenou pochoutku z Nepálu nebo Indie.
Kulfi
FOTO: Receitasparatodososdias/flickr...
Kulfi nebo Qulfi je zmrazený mléčný dezert pocházející z Indie, ale je populární i na Srí Lance, v Nepálu, Pákistánu a Bangladéši. Dodává se v různých tradičních příchutích (kardamon, mango, šafrán, pistácie...). Existují ale i novější varianty, jako je jablko, pomeranč, jahoda, arašídy a avokádo. V Indii kulfi prodávají prodejci zvaní kulfiwalas. Je to opravdu velmi oblíbený dezert a my si ho můžeme vyrobit i doma.
Co budeme potřebovat:
4 šálky mléka
1 plátek měkkého bílého chleba
1 lžičku kukuřičného škrobu
1/4 šálku cukru (dle chuti můžete přidat či ubrat)
1/2 lžičky mletého kardamonu
Sekané pistácie
Postup:
Odstraňte kůrku chleba a chléb nakrájejte na malé kousky. Smíchejte kousky chleba, kukuřičný škrob a 1/2 šálku mléka, čímž se vytvoří hladká pasta. Zbylé mléko vařte v hrnci při středně vysoké teplotě a neustále jej míchejte, aby se nelepilo na dno a nedošlo k připálení. Mléko se musí svařit ze 3 a 1/2 šálku na 2 a 1/2 šálku.
Do hrnce s mlékem přidejte chlebovou pastu a vařte další 4 minuty. Poté přidejte cukr a pistácie a vařte ještě 2 minuty. Potom vypněte vařič a do mléka přidejte kardamon. Počkejte, až mléko vychladne na pokojovou teplotu, a směs vlijte do nádoby s víkem, která je vhodná na zmrzlinu (např. nádoba od kupované zmrzliny) a vložte na 7 hodin do mrazáku. Při podávání zmrzlinu zdobíme sekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
ZDROJ: en.wikipedia.org, weallnepali.com
Co budeme potřebovat:
4 šálky mléka
1 plátek měkkého bílého chleba
1 lžičku kukuřičného škrobu
1/4 šálku cukru (dle chuti můžete přidat či ubrat)
1/2 lžičky mletého kardamonu
Sekané pistácie
Postup:
Odstraňte kůrku chleba a chléb nakrájejte na malé kousky. Smíchejte kousky chleba, kukuřičný škrob a 1/2 šálku mléka, čímž se vytvoří hladká pasta. Zbylé mléko vařte v hrnci při středně vysoké teplotě a neustále jej míchejte, aby se nelepilo na dno a nedošlo k připálení. Mléko se musí svařit ze 3 a 1/2 šálku na 2 a 1/2 šálku.
Do hrnce s mlékem přidejte chlebovou pastu a vařte další 4 minuty. Poté přidejte cukr a pistácie a vařte ještě 2 minuty. Potom vypněte vařič a do mléka přidejte kardamon. Počkejte, až mléko vychladne na pokojovou teplotu, a směs vlijte do nádoby s víkem, která je vhodná na zmrzlinu (např. nádoba od kupované zmrzliny) a vložte na 7 hodin do mrazáku. Při podávání zmrzlinu zdobíme sekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
ZDROJ: en.wikipedia.org, weallnepali.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek