Další ročník Festivalu bollywoodského filmu je tady!

19:00 | 11.10.2016 Mei 0
Ve dnech 13. – 16. října 2016 se uskuteční již 14. ročník Festivalu bollywoodského filmu v Praze, který proběhne v kině Světozor na Václavském náměstí (Vodičkova 41, Praha 1).
Festival bollywoodského filmu
Festival bollywoodského filmu FOTO: bollywood.cz
Jako každý rok, i letos je pro fanoušky Bollywoodu připraveno mnoho filmových hitů a hned několik novinek. Chybět na filmovém plátně kina Světozor nebudou ani největší bollywoodksé hvězdy Shah Rukh Khan a Salman Khan. Mladší generaci zde zastoupí například Deepika PadukoneRanveer Singh nebo Priyanka Chopra, kteří se představí v jednom z nejúspěšnějších filmů loňského roku Bajirao Mastani. Ten zahájí celý festival ve čtvrtek od 19:30.
 
Pokud jste milovníci historických filmů či romantických dramat, neměli byste si tento masala film (film, kde se mísí více žánrů, pozn. redakce) nechat ujít. V roce 2015 tento film na nejprestižnějším předávání cen v Bollywoodu Filmfare, takzvaném indickém Oscarovi, získal mnoho ocenění od cen za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší kostýmy, nejlepší playback zpěvačku, akci, výpravu a choreografie, až po ceny za nejlepší herce v hlavních i vedlejších rolích.
 
Dalšími filmy na programu jsou dva nejočekávanější snímky za rok 2016, Sultan a FAN. Milovníci romantických komedií si taktéž přijdou na své ve filmu Ki & Ka v hlavních rolích s Kareenou Kapoor, Arjunem Kapoorem a jednou z největších bollywoodských hvězd všech dob, Amitabhem Bachchanem. Tento film je taktéž novinkou letošního roku.


 
Kromě Bollywoodu najdete v programu i filmy z dalších částí Indie, jako jsou například filmy Kabali v tamilštině, Kanche v telugštině, A Granny’s Mace v malajálamštině nebo Suntali v nepálštině.
 
V malých sálech kina je připraveno i několik dokumentárních filmů. V neděli 16. října je pak od 20:00 ve velkém sále připraveno filmové překvapení, které bude také závěrem celého festivalu. Jaký to bude film, můžete jen hádat. Pokud ovšem v programu chybí nějaký film s Vaší oblíbenou hvězdou, máte naději, že se objeví právě v tomhle. Ovšem na stránkách festivalu praví: „V hlavních rolích se představí hvězdy, které naleznete v jiných programových snímcích letošního ročníku.“ Nezbývá tedy, než se nechat překvapit.
 
Pokud máte rádi bollywoodskou hudbu a rádi si zatančíte nějaký ten filmový taneček, můžete se v sobotu 15. října tradičně těšit na Bollywood party, která se uskuteční od 21:30 v 2. patře Klubovny (Dlouhá 37, Praha 1). Událost na facebooku k party najdete zde.


 

Celý program:

 
VELKÝ SÁL
 
Čtvrtek 13. října
19:30 – Slavnostní zahájení a film Bajirao Mastani 
 
Pátek 14. října
17:30 – Ki & Ka 
20:00 – Sultan  
 
Sobota 15. října
15:30 – Kabali 
18:30 – FAN
 
Neděle 16. října
17:30 – Happy na útěku / Happy Bhag Jayegi
20:00 – Programové překvapení / Surprise
 

MALÝ SÁL
 
Pátek 14. října
18:30 – The Immortals + Scarlet Red Flowers / Angangba Lei
20:45 – Kanche

Sobota 15. října
17:00 – Best of Kashish I.: Normalcy + Transindia + That´s My Boy
19:00 – Suntali         

Neděle 16. října
18:30 – Best of Kashish II.: My Child Is Gay I Am Happy + Walking The Walk  
20:45 – A Granny’s Mace / Oru Muthassi Gadha          
 
 
Více informací o programu, filmech a vstupenkách naleznete na stránkách Festivalu bollywoodského filmu nebo na jejich facebooku.



FOTO: india.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9