Společnost Samsung získala smlouvu na výrobu léku proti COVID-19

13:00 | 10.04.2020 choi1taehee 0
Společnost Samsung Biologics získala smlouvu na výrobu biofarmaceutických produktů. Podle dohody začne jihokorejská společnost vyrábět léčivé přípravky proti COVID-19, jakmile americká firma dokončí vývoj těchto léků.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
„Společnost Samsung Biologics souhlasila se společností Vir Biotechnology uvedenou na seznamu Nasdaq, že bude poskytovat rozsáhlé výrobní služby pro vývoj monoklonální protilátky SARS-CoV-2. Odhadovaná peněžní hodnota smlouvy je asi 360 milionů amerických dolarů, což je 63% z celkových přijmů společnosti Samsung Biologics oznámených v loňském roce,“ řekl mluvčí společnosti Seo Hae-su.
 
Podle dohody se očekává, že společnost Samsung Biologics zahájí výrobu od října letošního roku, v nejbližším možném termínu.
 
Úředník společnosti Samsung uvedl, že jak Samsung Biologics, tak Vir Biotechnology budou i nadále jednat o dalších podmínkách podrobností v konečné smlouvě, a dodali, že strany vynaloží největší úsilí k dosažení konečné dohody do konce července.
 
„Jsme hrdí na to, že spolupracujeme s Vir Biotechnology v reakci na globální pandemii COVID-19,“ uvedl generální ředitel společnosti Samsung Biologics Kim Tae-han ve zveřejněném prohlášení. „Léčiva vyvíjena Vir technology, podporované výrobním měřítkem Samsung mají potenciál přinést naději pro nespočet životů napříč národy trpícími COVID-19.“

Vir Biotechnology je na dobré cestě k provádění experimentálních léčeb a testování vakcín pro COVID-19. Léky proti koronaviru, což jsou monoklonální protilátky, by mohly vstoupit do studií účinnosti na lidech v příštích třech až pěti měsících. Také špičková farmaceutická společnost GlaxoSmithKline se nedávno rozhodla investovat do Vir Biotechnology až 250 milionů dolarů, což pomáhá vytvořit dlouhodobý projekt na vývoj vakcíny, která by mohla zabránit infekci nakažlivým virem.

Aktuální léky, vyvíjené ve Vir Biotechnology, jsou založeny na jediné protilátce od uzdraveného pacienta a oba typy léků byly modifikovány tak, aby v těle vydržely déle. Společnost změnila jeden z léků ve snaze vytvořit dlouhodobou imunitu, podobně jako funguje vakcína. Tato konkrétní technologie podle nich nikdy nebyla u lidí testována.

ZDROJ: pixabay.com/fernandozhiminaicela

Úředníci a odborníci na léčiva uvedli, že léky s protilátkami by mohly být použity třemi možnými způsoby:
  1. Aby se zabránilo infikování  lidí s vysokým rizikem nákazy (jako jsou zdravotničtí pracovníci)
  2. Aby se u již infikovaných pacientů zabránilo rozvoji závažných respiračních problémů, které může COVID-19 způsobit
  3. A léčit pacienty, kteří již trpí respiračními potížemi.
 
Partnerství Samsung-Vir Biotechnology přišlo den poté, co prezident Moon Jae-in požádal prezidentské pobočníky, příslušné vládní agentury a soukromé farmaceutické společnosti, aby se spojily za účelem vývoje vakcín a léčebných postupů proti COVID-19. Korejský prezident řekl, že země má ideální pozici, aby se ujala vedení při vývoji.
 
Na společném setkání s průmyslem, akademickou obcí, výzkumnými středisky a nemocničními úředníky prezident řekl, že doufá, že Korea může vyvinout vakcíny a relevantní léky, které mohou zachránit lidské životy. Vláda plánuje investovat zhruba 172 milionů dolarů na podporu vývoje vakcín.

ZDROJ: koreatimes.co.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9