Koncerty po celém Japonsku zrušeny kvůli hrozbě koronaviru

13:00 | 02.03.2020 Shirayuki 0
Koronavirus se šíří z Asie do Evropy a kromě paniky způsobuje i zvýšená bezpečnostní opatření, mimo jiné právě na japonské hudební scéně.
Tokyo dome - aréna, kde mnoho nejen japonských umělců odehrálo vystoupení
Tokyo dome - aréna, kde mnoho nejen japonských umělců odehrálo vystoupení FOTO: twitter.com/chva33
Podle nejnovějších zpráv televizní stanice NHK WORLD-JAPAN, došlo ke zrušení mnoha velkých sportovních i kulturních událostí, mezi které bohužel patří i koncerty nejrůznějších umělců, na nichž se shromažďují davy lidí a virus se tak rychleji šíří. Tímto se vláda snaží zabránit šíření koronaviru.

Premiér Shinzo Abe učinil toto oficiální oznámení na vládním shromáždění. "Musíme zabránit šíření viru již v takto raném stádiu." Prohlásil také, že následující týden až dva týdny budou nejzásadnější v otázce, zda se podaří koronavirus potlačit nebo ne. Právě  na základě tohoto oznámení následně došlo ke zrušení koncertů z bezpečnostních důvodů, některé dokonce pouhé hodiny před začátkem.

Mezi umělce, kteří zrušili či přesunuli svá vystoupení na dobu neurčitou, patří například the GazettE se svým dlouho očekávaným výročním "18th anniversary" koncertem naplánovaným na 10. března, jehož zrušení zanechalo fanoušky zklamané, neboť na jejich každoroční výroční koncert se shromažďuje nejen domácí japonský fanklub. Členové kapely však na svých sociálních sítích sdělili, že se nejednalo o lehké rozhodnutí, které nezáviselo jen na nich, protože do příprav vložili mnoho tvrdé práce, ale bezpečnost je vždy na prvním místě.

Dále pak opatření postihlo i L′Arc-En-Ciel (4 plánované koncerty), WagakkiBand, HYDE (event "SNOW MONSTER HOTEL 2020"), GACKT (koncerty naplánované na 28. a 29. února), LUNA SEAabingon boys school INITIAL′L.

ZDROJ: jrocknews.com, nhk.or.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9