Nezvěstná herečka Fan Bing Bing má potíže s daňovými úniky

23:46 | 03.10.2018 Eunka 0
Slavná čínská herečka najednou zmizela z povrchu zemského. Co za tím stojí? Podle zpráv by za tím vším mohly být daňové úniky. 
Fan Bing Bing
Fan Bing Bing FOTO: sfgate.com
Populární a také nejlépe placená čínská herečka Fan Bing Bing, která si zahrála například ve filmech Město zločinu nebo X-Men: Budoucí minulost, najednou zmizela ze světa a je více než tři měsíce pohřešovaná.

Nyní vyšly najevo zajímavé skutečnosti! Zdá se, že za zmizení herečky mohou daňové úniky, nicméně je to opravdu tak? Co nového se přihodilo? Co tvář takových značek jako Mercedes Benz nebo Cartier spáchala? Dáma, která na celé měsíce zmizela nejen ze sociálních sítí, ale i z veřejného života, najednou zanechala na Weibo krátkou zprávu, v níž se omluvila za své nečestné jednání, za které by jí mohlo hrozit i vězení. Uvedla, že by jako veřejně známá osobnost měla jednat v souladu se zákonem a být příkladem pro společnost a zábavní průmysl. Není ale jasné, zda herečka tento vzkaz psala sama.

Podle zpravodajské agentury Xinhua, která citovala provinční daňovou kancelář Jiangsu, úřady zjistily, že herečka nezaplatila zhruba 255 milionů juanů za poplatky na daních. Podle všeho totiž využívala tzv. "jing-jang smlouvy", díky kterým se vyhýbala placení daní. Jde o podvodný systém dvojí smlouvy, který usnadňuje daňové úniky. V praxi to znamená, že má herec podepsané dvě smlouvy. V jedné uvádí menší příjem, který potom doloží úřadům, zatímco ve druhé je skutečný výdělek, který je značně vyšší.

Co tedy herečku čeká? Pokud budou pokuty a daně zpětně uhrazeny ve stanovené lhůtě, nebude muset čelit trestnímu stíhání.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9