Comics Salon + Istrocon 2017 [Report]

18:00 | 02.10.2017 Evča 0
Co jsme všechno mohli zažít na letošním ročníku těchto dvou oblíbených slovenských festivalů? 
Comics SALÓN a IstroCON 2017
Comics SALÓN a IstroCON 2017 FOTO: facebook.com/butterflycreative...
Před dvěma týdny se konal již 14. ročník mezinárodního festivalu Comics Salón a 30. ročník festivalu Istrocon. Tak jako minulý rok se obě akce konaly v DK Ružinov v Bratislavě po tři dny, tedy 15. až 17. září.

V pátek jako obvykle proběhl zahajovací program a promítání prvních filmů a anime, ale také první přednášky a kvízy. Začalo se také hrát na počítačích a PS4.

Já osobně jsem si po dlouhé cestě na Slovensko odpočinula u filmu a prošla si stánky s různými doplňky, fanarty, oblečením, plakáty a ostatními "nezbytnostmi", kterých bylo jako každý rok požehnaně.

 

Sobota byla jako vždy nejnabitějším dnem. Jak za jeden den zhlédnout film, zahrát si stolní hry, účastnit se několika zajímavých přednášek, pokřtít knihu, zúčastnit se tomboly, koncertu, karaoke a tanečního workshopu? Zní to neuvěřitelně, ale jde to! 

Jako fanynka k-popu jsem se sice nejvíc těšila na moji oblíbenou KPOP Showcase, kde se talentovaní jedinci snaží o dokonalé zatančení písně svých korejských oblíbenců, ale skvělé bylo samozřejmě jako každý rok představení úžasných kostýmů na Cosplay. Okouzlující fotografie z průběhu celého festivalu najdete dole v galerii.

Program probíhal nejen uvnitř, ale i venku, kde v dobách příznivého počasí probíhaly workshopy, tetování hennou nebo ukázka dravých ptáků.

V neděli se konaly hned tři skvělé akce - Cosplay divadlo, Kpop Contest a Original costume. Většina návštěvníků již tahala po areálu své kufry, jelikož byl poslední den a každý se rozjel nejen po Slovensku domů. 

Na tento typ akcí se vždycky těším, jelikož celý prodloužený víkend panuje pohodová atmosféra a každý se může s kamarády věnovat svým zájmům nebo potkat nové lidi se stejnými zálibami. Opravdu si každý najde to svoje. Tento rok se to opět povedlo a já si celé tři dny užila s úsměvem na tváři, takže doporučuju každému, kdo má rád komiksy, anime, hry, fantasy, kpop, horor a zábavu jako takovou.

 

Více fotografíí a informací o akci najdete na oficiálním facebooku a webové stránce festivalů.


FOTO: facebook.com/butterflycreativebysusy, www.cosplay-anime.at, Milan Chudy, Simi Bartosova

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9