Zhang Zetian: Kráska s mléčným čajem

12:00 | 28.10.2013 Erik 5
Cesta ke slávě může mít tisíc překvapivých podob. Důkazem toho je příběh středoškolačky z Nanjingu, kterou mezi top čínské celebrity katapultoval jeden jediný internetový příspěvek jejího spolužáka.
Zhang Zetian na hřišti university Tsinghua
Zhang Zetian na hřišti university Tsinghua FOTO: weibo.com
Vše začalo v prvních měsících roku 2010, kdy jeden středoškolák postoval obrázek své spolužačky držící kelímek mléčného čaje na stránce Mop.com a přidal k němu jednoduchý komentář (nebo možná povzdechnutí) : „Není tahle holka z mojí školy k nakousnutí?“. Obrázek se internetem rozšířil rychlostí blesku a dívka přezdívaná „kráska s mléčným čajem“ či „sestřička s mléčným čajem“ (naicha meimei) se stala takřka přes noc kultovní celebritou.



Necelý týden nato, kdy se stala nedobrovolným  internetovým  idolem, odkryli neúnavní fanoušci její pravou identitu – Zhang Zetian, studentka druhého ročníku Jazykové školy v Nanjingu. Celé rodiny od syna až po dědečka včetně kočky a kanárka nejenže v následujících měsících dokázaly rozeznat její pózu s kelímkem čaje, ale také si pamatovaly, že je narozená ve znamení Štíra, je jí 16 let a je v národním měřítku i úspěšnou gymnastkou.

Krátce poté, co se dostala do hledáčků médií, ji dvakrát po sobě kontaktoval pomocí prostředníků světoznámý čínský režisér Zhang Yimou s nabídkou role v jeho novém filmu Under the Hawthorn Tree a případném dalším angažmá.























Ano, kontaktoval mne s tímto návrhem, ale prodiskutovala jsem to s rodiči a společně jsme se shodli, že bych nabídku neměla přijmout,“ popisuje zpětně situaci Zheng Zetian. „Stejně jako oni si myslím, že studium je velmi důležité. Obzvlášť na střední škole.“

Tímto krokem, kdy odmítla cestu k rychlému komerčnímu úspěchu a místo toho se dál rozhodla tvrdě připravovat na život studiem, si vydobyla další vlnu sympatických reakcí fanoušků po celé zemi. Není se čemu divit. V Číně a jiných asijských zemích bylo vzdělání vždy považováno (a stále je) za kriticky důležité.
























Minulý týden byla vydána zpráva, že úspěšně složila přijímací zkoušky na program humanitních studií univerzity Tsinghua, která patří k naprosté čínské špičce. To opět vyvolalo malé šílenství zájmu o její osobu a na vyhledávači Baidou se vyšvihla mezi jména těch nejvýznamnějších osobností. Přesto jsou v některých příspěvcích lehké obavy, jak bude zvládat adaptaci na nové prostředí, kde všichni její spolužáci – nebo alespoň dospívající muži – s ní již měli vcelku intenzivní (a někde možná poněkud perverzní) virtuální vztah. Pro ty posledně jmenované jedna malá rada: Můžete dát ruku do ohně za to, že už je zadaná.

ZDROJ: beat.baidu.com
FOTO: weibo.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9