Marina Bay Sands – nejdražší hotel na světě

17:00 | 18.09.2013 Mei 12
Nejdražším hotelem na světě je Marina Bay Sands v Singapuru. Je také jediným místem, kde si můžete užít koupel ve venkovním bazénu SkyPark v 55. patře.
Marina Bay Sands Singapur
Marina Bay Sands Singapur FOTO: Shutterstock
Marina Bay Sands je resort integrovaný v singapurském Marina Bay. Jedná se o kultovní architekturu se záviděníhodnou polohou a špičkovým ubytováním. V tomto luxusním resortu můžete najít muzeum ArtScience, casino Marina Bay Sands, butiky, obchody a slavný Sands SkyPark a nekonečný bazén, který se tyčí vysoko nad zemí.
 
Hotel Marina Bay Sands se nachází na singapurských březích a nabízí krásný výhled na panorama města. Ve volném čase se mohou návštěvníci projet na vyhlídkovém kole Singapore Flyer nebo si užít představení divadla Esplanade.
 
V hotelu, který má 2 560 pokojů, stojí jedna noc 350 liber. Dříve byl nejdražším hotelem na světě Emirates Palace Hotel v Abu Dhabi, který byl otevřen v roce 2004.
 
Všechny pokoje mají elegantní moderní výzdobu a vybavení, jako je TV s plochou obrazovkou, internet, žehlička a žehlicí prkno, bezpečnostní schránka a koupelna. Některé pokoje mají dokonce iPod stanici a kávovar.
 
Co se týče gastronomie, v Marina Bay Sands si můžete dopřát širokou škálu místních specialit a také dobroty ze světových kuchyní v mnoha kavárnách a restauracích.
 
Marina Bay Sands Singapur také nabízí výstavní a kongresové centrum, kryté kluziště, fitness klub, lázně Banyan Tree Spa a kyvadlovou dopravu na letiště. Noční život zde můžete zažít například v Ku De Ta, Avalon, Fuse nebo Pangaea.



Jendou z největších atrakcí tohoto resortu je jistě venkovní bazén, který se nachází v 55. podlaží ve SkyParku, jež pokrývá 3 věže hotelu. Je jedním z největších svého druhu na světě. Koupání se na jeho okraji není zdaleka tak riskantní, jak to vypadá. Zdá se, že voda v bazénu vede do nekonečna, ale ve skutečnosti se vlévá do spádové oblasti, kde je čerpána zpět do bazénu. Velikost bazénu je trojnásobek délky olympijského bazénu. Jedná se o největší venkovní bazén na světě v této výšce.

Uvnitř Marina Bay Sands mohou návštěvníci plout po krytém vodním kanálu na lodích Sampan, stylizovaných do tradičních čínských plavidel ze 17. století.
 
Aby byl hotel ještě atraktivnější, pověřili majitelé 5 známých umělců, kteří vytvořili umělecká díla „integrována“ mezi budovy. Patří mezi ně například 40 metrů dlouhá socha Antonyho Gormleye z 16 100 ocelových tyčí. Celá tato věc váží 14,8 tuny a stavělo ji 60 lidí.
 
Dalším umělcem byl Chongbin Zheng, který vytvořil Rostoucí les s 83 trojmetrovými květináči, ve kterých jsou zasazeny stromy. Květináče jsou tak velké, že musel umělec postavit pec přímo na míru, která měla velikost malé budovy.

Slavnostní otevření Marina Bay Sands se uskutečnilo 17. února 2011. Komplex byl navržen architektem Moshem Safdiem.
 
Výkonným ředitelem a prezidentem resortu je Thomas Arasi.


 
 
ZDROJE: dailymail.co.uk, hotelclub.com, marinabaysands.com
FOTO: Nadezhda1906 / Shutterstock

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9