Registrace na Daum

12:31 | 17.09.2013 arashinka 10
V tomto článku se dočtete, jak se zaregistrovat na jihokorejský intertnetový portál daum.net. To vám dále umožní registraci na fancafe jihokorejských skupin.
Logo daum.net
Logo daum.net FOTO: 2ruka.tistory.com
Fancafe je stránka, kam mohou fanoušci přispívat různé komentáře, fotografie atd. Také zde dostáváte oficiální zprávy od skupiny, například informace o vydání nového alba, chystaném koncertě či oficiální fotografie. Ne všechny fancafe jsou jednoduše přístupné, ale u mnohých se můžete zaregistrovat. Předtím si ale musíte udělat účet na Daum.net a já vám tu ukáži jak.

Ještě před pár lety byla registrace mnohem komplikovanější. Nyní ale stačí pár kliknutí, ačkoli je bohužel vše v korejštině.

Nejdříve tedy otevřete stránku daum.net. Po pravé straně uvidíte obrázek níže.
Zaklikněte 회원가입, tím požádáte o registraci.

Dostáváme se k druhému bodu. Vedle 이메일 입력 vyplňte svou e-mailovou adresu. Je lepší když máte e-mail na yahoo.com nebo na gmail.com, protože vám na e-mail přijde potvrzení registrace a s českým e-mailem můžete mít problém. Každopádně to můžete zkusit, a kdyby vám během dvanácti hodin nic nepřišlo, zkuste se zaregistrovat znovu, ale pod yahoo či gmail.

Po zadání e-mailové adresy klikněte vpravo na 중복확인. Proběhne prověření, zdali už nikdo není pod tímto e-mailem zaregistrovaný. Pokud e-mail nebude dostupný, zobrazí se pod ním tento červený text: 입력하신 이메일로 이미 가입된 아이디가 있습니다. Pokud bude e-mail dostupný, zobrazí se pod ním text v modré barvě: 사용가능한 이메일 주소입니다. V tom případě můžete pokračovat dál, a to tak, že zaškrtnete obě políčka (POTVRDIT). Odsouhlasíte tím smluvní podmínky. Dále stačí zaškrtnout modré políčko s nápisem 다음단계 a můžete pokračovat k dalšímu bodu registrace.



Nyní po vás budou chtít vyplnit přezdívku (ID) pod kterým se budete dále přihlašovat. Po vyplnění vámi zvolené přezdívky klikněte opět na 중복확인. POZOR! Přezdívka musí být bez diakritiky, jinak nebude přijata. Teď se prověří, zdali pod tímto ID není již nikdo zaregistrovaný. Pokud bude ID volné, objeví se modře napsaný text: 사용하실 수 있습니다. V opačném případě se zobrazí červeně napsaný text: 사용하실 수 없는 아이디입니다. To znamená, že tuto přezdívku již někdo používá, proto si zvolte jinou. 

Dále už stačí pouze vyplnit dvakrát vámi zvolené heslo, jméno a zaškrtnout pohlaví. A už jsme téměř u konce.



Nyní se vám zobrazí toto. Zaklikněte 서비스로 돌아가기. Otevřete svůj e-mail pod kterým jste se zaregistrovali. Během následujících dvanácti hodin by vám měl přijít od daum.net e-mail. Pokud se tak nestane, znamená to, že registrace neproběhla v pořádku. Chyba mohla nastat u e-mailové adresy, proto doporučuji zobrazit složku se spamy, zdali se tam nenachází zpráva. Když nebude ani tady, zkuste použít gmail.com či yahoo.com, tedy v případě, že jste tak neučinili, či jinou e-mailovou adresu.



V e-mailu od daum by měl být url odkaz. Ten musíte pro potvrzení registrace otevřít. 


Odkaz by vás měl přesměrovat k tomuto. Pro potvrzení a dokončení registrace doplňte heslo a z obrázku přepište text do políčka níže. Klikněte na 확인.


Gratuluji vám k úspěšné registraci!
 

Teď se můžete přihlásit na svůj účet. Stačí načíst hlavní stránku daum.net a vyplnit přihlašovací údaje. Pokud zaškrtnete políčko ID저장 (pod heslem) stránka si vaše přihlašovací údaje zapamatuje.
 

Nyní máte účet na daum.net. V dalších článcích se budeme věnovat registraci na fancafe různých skupin. Pokud máte dotazy, napište je níže do komentářů pod článkem.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9