Titanic II - nová čínská loď

20:47 | 26.02.2013 Peťul_TripleS 0
Všichni z nás určitě známe příběh o Titanicu, o lodi, která se potopila po nárazu na ledovec. Budeme všichni doufat, že něco podobného se nestane u druhé verze, Titanicu II.
Původní Titanic
Původní Titanic FOTO: koreaherald.com
Čínská loděnice bude postavena pod jménem Titanic II. Bude replikou lodi, která se potopila v roce 1912.

Projekt, jenž bude státem vlastněný CSC Jinling Co Ltd v Janjing, provincii Jiangsu, bude trvat celkem 3 roky, než bude hotový. Je financován z prostředků australského miliardáře Cliva Palmera.

Titanic II, 173 stop vysoký, uskuteční svoji první plavbu z Anglie do Spojených států v roce 2016, posádka bude čítat 900 členů a cestujících bude 2400.

„Hlavní světové loděnice a společnosti zaměřující se na lodní konstrukce, včetně Deltamarin z Finska, byly pozvány k účasti na Titanicu II,“ prozradil Li Wenbao, mluvčí Jinling. „Loď bude vybavená pokročilými technologiemi, včetně nejnovějších záchranných a komunikačních systémů, aby vyhověla požadavkům moderního světa.“

Mluvčí Jinling řekl, že loděnice má smlouvu s Blue Star Line, dceřinnou společností Palmer, jež se zaměřuje se na nerosty.

Původní Titanic se potopil poblíž New Foundlandu po nárazu na ledovec 15. dubna 1912 při své první plavbě. Zemřelo 1523 lidí.

ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9