Pokémon the Movie XY Exhibit

17:03 | 27.08.2014 jiry 5
Současně s premiérou uvedení již 17. filmu z universa Pokémon probíhá do konce srpna tématická výstava se zaměřením na aktuálníh film "Diancie and the Cocoon of Destruction", tak i filmů předchozích.
Pokémon the Movie XY Exhibit: Let’s Meet Pikachu at the Roppongi Hills Observatory!
Pokémon the Movie XY Exhibit: Let’s Meet Pikachu at the Roppongi Hills Observatory! FOTO: roppongihills.com
Na oslavu dalšího filmu z universa Pokémon s názvem „Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction“ a současně kátkého filmu s názvem „Pikachu“ byla 19. července  zahájena výstava s názvem „Pokémon the Movie XY Exhibit: Let’s Meet Pikachu at the Roppongi Hills Observatory!“, která potrvá do 31. srpna. Již z názvu samotné výstavy je patrné, že zvolené prostory exibice jsou umístěny v Roppongi Hills observatořích. 

Výstava obsahuje různorodé exponáty, díky kterým se může návštěvník seznámit se světem Pokémonů nebo prohloubit své dosavadní znalosti. K vidění jsou třeba náčrty/drafty, scénáře a jiné součásti použité při tvorbě filmu. Nepřehlédnutelnou součástí je i „Pikachu Cafe“. To přináší vskutku úchvatné a patřičně stylizované pokrmy a nápoje. Další důvod návštěvy pro fanoušky je prodej limitovaného zboží určeného k prodeji pouze jako součást této výstavy.
 


Hned u vchodu jsou návštěvníci vítáni sochou Pikachua a Ashem na pokladně.



Spolu se zprávou od pana Kunihiko Yuyama, režiséra 17. filmu v řadě, jsou tu nainstalované monitory zobrazující slavné scény a trailery z ostatních filmů této série.



Co rozhodně stojí za pozornost, je veliké množství originálních materiálů pro samotné natáčení z rukou samotného režiséra pana Yuyamiho, které jsou vůbec prvně takto k nahlédnutí pro veřejnost. Nejzajímavější jsou zejména samotné materiály sloužící jako základ při tvorbě filmu. Patří sem konceptuální diagramy scénáře, storyboardy nebo pozadí scén.



Storyboardy obsahující pečlivě vepsané kompletní popisy scén (výrazy ve tváři jednotlivých charakterů, jejich dialogy souběžně s hudbou a další aspekty vyobrazené scény).



Ukázky pozadí od uměleckého režiséra filmové série, ve kterých se klade důraz i na samotné vykreslení oblohy.



Jednotlivé lokality filmů vycházejí ze skutečných předloh po celém světě, které navštívili a zdokumentovali samotní pracovníci filmového štábu.



Koncepty postav a jejich vzhledu.



Součástí expozice je sál s projekcí speciálního videa seznamující diváka s obsahem aktuálního filmu (Diancie and the Cocoon of Destruction) a nechybí video s památečními scénami z 16 předchozích filmů. Podél sálu jsou vyhrazená místa s výzdobou z filmu určená pro focení, takzvané photo spoty.



V části výstavy s názvem „Experience area“ si může každý návštěvník vyvolat svého pokémona.



Pro vyvolání pokémona se stačí dotknout snímače ve tvaru jak jinak, než pokébalu.



Poton na návštěvníka čeká „Pikachu cafe“ s bohatým výběrem dobrot k jídlu a pití s tématikou světa Pokémonů, jako například  “Pikachu’s Curry” nebo “Pikachu’s 100,000 Volt Parfait”. A nebudeme si nic namlouvat, některé kreace jsou na pohled úchavatné. 



“Pikachu’s Curry”



“Pikachu’s 100,000 Volt Parfait”



Ti, kteří si objednají jeden ze studených „Pokémon the Movie XY Fruity Floats”, každý po vzoru podle patřičného pokémona z filmu, tak dostanou i podtácek s daným pokémonem.
(Pozn.: Fruity Floats: Zmrzlinový nápoj složený z ochucené sodovky s kopečkem ovocné zmrzliny)



Jako součást výstavy v 50. patře Roppongi Hills nemůže chybět obchod s tématickým zbožím, který nabízí přes 500 různých předmětů k prodeji, mezi kterými je i 50 speciálně limitovaných věcí k prodeji pouze zde v rámci probíhající výstavy. Spadají sem všemožné pohledy, sladkosti, trička nebo volitelně navrhnutelné “tote tašky” od značky Rootote. Je možno si vybrat z 33 různých barev a pokémonů k natisknutí na vlastní unikátni tašku.



S jedinečnou sekcí vystavených produkčních materiálů, „Experience Zone“, photo spotů, „Pikachu cafe“ a obchodu, si návštěvu užijí naplno jak mladí, tak dlouholetí fanoušci tohoto universa a ta jim umožní nahlédnout pod pokličku samotné tvorby a opráší vzpomínky na předchozí tvorbu. Proto věřím, že každý fanoušek, který nemá možnost se vypravit na tuto událost posmutní, jelikož přesně takovéto akce tu v našem středoevropském kraji chybí. Vstupné pro dospělého člověka na místě stojí 1500 jenů.

Officiální web výstavy 


ZDROJ: roppongihills.com, otakumode.com, Megumi Higashiashidani
FOTO: roppongihills.com, otakumode.com, Megumi Higashiashidani, Nintendo, Creatures Inc., GAME FREAK Inc., TV Tokyo Corporation, ShoPro, JR Kikaku, Pokémon, Pikachu Project

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9