Qoros GQ3: Čínský Euro bojovník odhalen

11:05 | 10.01.2013 Mei 1
První oficiální snímky a podrobnosti o středně velkém čínském sedanu Qoros GQ3 byly odhaleny ještě před jeho březnovou premiérou, která se uskuteční na autosalonu v Ženevě.
Qoros GQ3
Qoros GQ3 FOTO: wikimedia.org
První model od nezávislého čínského výrobce se začne prodívat na domácím trhu v druhé polovině roku 2013. Později se dočká i Evropa, ovšem nejspíše mimo Spojeného království.
 
Čínská firma chce, stejně jako Škoda, vydat každých 6 měsíců nový model.
 
Za styl je zodpovědný Gert Hildebrand, který pomáhal konstrukčnímu týmu v Šanghaji a Mnichově.
 
GQ3 tvoří identitu, která by měla inspirovat zbytek budoucí Qoros rodiny. Automobil nabízí velkorysý vnitřní prostor. Co se týče norem kvality, je srovnatelný s nejprodávanějšími vozy v Evropě.
 
GQ3 představuje spoustu technologií, a to včetně osmi palcového dotykového displeje, který bude součástí standardní výbavy a slouží k ovládání sterea a funkcí satelitní navigace. Informační systém bude připojen k internetu, což řidiči umožňuje sdílet svou pozici na různých sociálních mediálních platformách.
 
Firma Qoros byla založena v roce 2007 a je propojena s Chery Automobile, která je také čínským partnerem pro výrobu automobilů Jaguar a Land Rover a izraelskou holdingovou společností Israel Corporation.

  

  
FOTO: wikimedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9