Vu Thi Thuy Linh - Úřadující Miss Vietnam ČR [Rozhovor]

19:01 | 11.07.2014 Mei 3
Přečtěte si zajímavý rozhovor s úřadující Miss Vietnam Vu Thi Thuy Linh, která už na konci září předá korunku krásy nové Miss Vietnam České republiky a Evropy pro rok 2014.
Miss Vietnam ČR 2012
Miss Vietnam ČR 2012 FOTO: MISS VIETNAM ČR
Co tě vedlo k tomu, že ses přihlásila do Miss Vietnam České republiky?
Do soutěže Miss Vietnam České republiky mě přihlásily mamka se sestrou. Jsem hodně stydlivá a nejsem moc soutěživý typ, tak bych se sama od sebe určitě nepřihlásila, na to nemám odvahu
 
Jaká byla tvá reakce, když jsi zjistila, že tě mamka se sestrou přihlásily?
Moje první reakce byla, že jsem řekla NE, ale nakonec mě sestra přemluvila. Teď jsem ráda, že jsem do soutěže šla.
 
Chtěla jsi být už jako malá modelkou? Přemýšlela jsi někdy dříve, že by ses přihlásila do podobné soutěže, jako je Miss Vietnam?
Nechtěla jsem být nikdy modelkou, to mě spíš od malička bavilo zpívat, tak spíše být zpěvačkou byl můj dětsky sen. Jak jsem říkala, do žádných soutěží bych se sama nepřihlásila, buď mě přihlásí kamarádi, nebo rodina.
 
A věnuješ se zpěvu nějak profesionálněji, nebo jen vystupujete se sestrou, když je zrovna nějaká příležitost, jako třeba Vietnamský kulturní den a podobně?
Když mi bylo 15 let, tak si mě a sestru vzala pod sebe skupina Son Huong, jezdili jsme s nimi po svatbách, festivalech a oslavách. Byli jsme s nimi asi tak 4 roky. Ted už na to nemáme čas, což nás mrzí, ale když je příležitost a máme čas, tak se sestrou vystupujeme.
 
Co ti tato soutěž dala?
Tato soutěž mi dala mnoho zkušeností, které bych asi neměla, kdybych se do ní nepřihlásila. Seznámila jsem se se spoustou nových lidí a poznala jsem jak špatné, tak dobré lidi. Když vyhrajete už jakoukoliv soutěž, hned se objeví lidé, kteří vám závidí a nehezky o vás mluví. Ale s tím jsem také počítala, než jsem do soutěže šla. Ale abych se vrátila k otázce, více jsem poznala naši vietnamskou kulturu, naučila se více vietnamsky a konečně už ze mne trochu spadla ta stydlivost.
 


Zažila jsi během soutěže nějaké zajímavé zážitky?
Pro mne už byl zážitek, že jsem mohla strávit jeden týden s holkami, se kterými jsem se neznala. Prožily jsme pěkných 7 dni v Praze, na které se jen tak nedá zapomenout. Co se mi líbilo, byla návštěva České televize a strávení jednoho odpoledne s panem Karlem Gottem.
 
U Karla Gotta jste byly tehdy s děvčaty dokonce na obědě, jaké to bylo? Jistě to musel být neobyčejný zážitek.
Ano, takovou příležitost jsme dostaly. Bylo to zvláštní, když se můžete potkat s takovým člověkem jako je pan Gott. Všechny holky jsme se na začátku styděly, ale pak nám pan Gott vyprávěl pár svých příběhu ze života a atmosféra se uvolnila. Každá jsme měla možnost se zeptat na cokoliv, co jsme chtěly vědět.
 
Viděla ses od té doby ještě někdy s panem Gottem?
Nikdy předtím jsem pana Karla Gotta nepotkala. Bylo to moje první setkání a doufám, že ne poslední.
 
Na kterou disciplínu nejraději vzpomínáš?
Na disciplínu v plavkách.
 
Proč zrovna na promenádu v plavkách?
Na promenádu v plavkách vzpomínám ráda, jelikož v plavkách jít na jeviště před tolik lidí pro mne bylo trochu stresující a neměla jsem z toho moc dobrý pocit. To ta moje stydlivost. Ale jak jsme s děvčaty vstoupily na jeviště a hrála ta veselá hudba, tak to ze mne spadlo a narámně jsem si to užila.


 
Jak se tvůj život po vítězství v Miss Vietnam ČR změnil?
Po soutěži jsem šla zase do školy, žila život studenta, ale nebylo to tak jako předtím. Měla jsem příležitost se zúčastnit mnoha akcí a díky tomu poznat více nových lidí. Také dostavám nabídky ohledně modelingu a více lidí mě poznává na ulici, což je někdy plus a někdy minus (smích).
  
Zúčastnila ses ještě nějaké podobné soutěže krásy?
Nikdy jsem se soutěže krásy nezúčastnila. Jen jako malé jsme si hrály se sestrou, kdo je jaká celebrita a kdo je hezčí.
 
Co říkáš na letošní finalistky? Už máš svou favoritku?
Letošní finalistky jsou pro mne nejzajímavější a nejsilnější z těch, které jsme tu za celou soutěž měli. Jsem strašné moc zvědavá, jak to dopadne v září na finále. Nezávidím porotě, nebude to snadné. Ani já sama teď nemam favoritku, protože je každá jiná a něčím jinak zajímavá.
 
Je něco, co bys letošním soutěžícím poradila?
Hlavně se holky ničeho nebojte, všechno se dá zvládnout. I já, která má ze všeho strach, jsem to zvládla. Berte soutěž jako cestu poznání a získaní nových zkušeností. Jděte si za svým cílem, i když bude mnoho překážek, protože kdo nikdy nepřekoná svůj strach a překážky, nikdy ničeho nedosáhne. Jsem strašné rada, že jsem všechny mohla poznat a těším se na vás v září. Kdykoliv se můžete na mne obrátit. Všem moc držím palce, jste skvělé, holky.



FOTO: ​Vu Thi Thuy Linh

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9