Korejci kupují hudební nástroje a hledají nové koníčky

13:00 | 31.01.2021 Eunka 0
Vzhledem k pandemii koronaviru, se lidé více zdržují doma, hledají Jihokorejci nové koníčky. Zlákala je hudba a tak hojně nakupují hudební nástroje.
Kytary
Kytary FOTO: pixabay.com
Gmarket, online nákupní středisko, zaznamenalo mezi 25. prosincem a 24. lednem nárůst prodeje kytar o 44 procent ve srovnání s loňským rokem. Zdá se, že Jihokorejci našli nový koniček!

Prodej akustických kytar se více než zdvojnásobil a prodej elektrických kytar vyskočil o neuvěřitelných 176 procent. Prodej klasických kytar vzrostl o 82 procent. Korejci si oblíbili i ukulele, u nichž prodej vrostl o 55 procent. To jsou opravdu slušná čísla.

Více spotřebitelů získává zájem o kytary, protože jsou relativně cenově dostupné a přístupné díky své velikosti. Majitel kytary si může nástroj vzít kamkoli. Akustické kytary pro začátečníky se v Koreji prodávají za 150 000 - 200 000 wonů.

K vyššímu zájmu o hudební nástroje přispěla i řada hudebních konkurzů v televizi. "Pandemie COVID-19 se táhne déle než rok a lidé zkoušejí nové koníčky, aby si mohli lépe užít čas strávený doma," vysvětlil zástupce nákupního střediska Gmarket. "Poptávka po kytarách a dalších populárních nástrojích stále roste."

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9