Želva v korejské Zoo pomohla kamarádovi

13:00 | 29.10.2020 Eunka 0
Co se stane, když se velká želva přetočí na záda? V soulské zoo se to jedné želvě stalo a jak je vidno, i mezi želvami najdete kamarády, kteří pomohou příteli v nouzi. Podívejte se na video.
Želva ostruhatá
Želva ostruhatá FOTO: Paul Morris/flickr.com
V soulské zoo byla natočena želva, která pomáhá na nohy kamarádovi, který se převrátil na záda. Seoul Grand Park, jeden z největších parků v metropolitní oblasti Soulu, ve kterém je i zoologická zahrada, poukázal na to, že i zvířata si pomáhají v nouzi.

Přesto to není obvyklé. Je známo, že plazi sledují spíše svoje instinkty, než aby vyjádřili pocit empatie, a proto je video tak vzácné, vysvětlili zaměstnanci parku. Obě želvy, o kterých je řeč, se narodily v roce 2016. Jsou tedy stále mladé, vzhledem k tomu, že se mohou dožít až 100 let.

A proč je to tak důležitá událost? Želvě, která skončí na zádech, může jít totiž o život. Želva ostruhatá (sulcata tortoise, Centrochelys sulcata) se totiž sama nedokáže postavit na nohy, jakmile skončí na zádech. V extrémních situacích může v takovém případě želva uhynout od žízně nebo vystavení slunečnímu záření. Želva z korejské zoo však naštěstí dostala pomoc v pravý čas!



ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9