Narůstá počet Korejek, které mají problém s alkoholem

13:00 | 10.10.2020 Eunka 0
Počet korejských žen podstupujících léčbu poruchy závislosti na alkoholu, což je stav, který odkazuje na nadměrnou závislost nebo závislost na alkoholických nápojích, každým dnem roste.
Žena v baru
Žena v baru FOTO: needpix.com
Podle údajů zveřejněných Národní zdravotní pojišťovací službou činil v loňském roce celkový počet osob, u nichž byla diagnostikována porucha závislosti na alkoholu, 74 915. Z celkového počtu činili muži 57 958, zatímco žen bylo 16 957.

Za posledních pět let vzrostl počet žen trpících poruchou závislosti na alkoholu o 11 procent, což lze porovnat s poklesem o 6,1 procent u mužů ve stejném období. Data také ukázala, že narůstá počet žen, které jsou závislé na alkoholu v mladém věku, například okolo 20 let.

Počet dospívajících dívek s poruchou závislosti na alkoholu se za posledních pět let zvýšil o 49,7 procent, zatímco počet žen ve věku 20 let, se ve stejném období zvýšil o 36,9 procent. Naproti tomu celkový počet mužů trpících závislosti na alkoholu během stejného období poklesl, s výjimkou mužů ve věku 20 a 80 let.

"Podle průzkumu Ministerstva zdravotnictví je míra prevalence poruchy závislosti na alkoholu 16,2 procenta," uvedl poslanec Nam In-soon, zákonodárce vládnoucí Demokratické strany a člen Výboru pro zdraví a sociální péči v Národním Shromáždění. "Ale na rozdíl od depresivní poruchy a úzkostné poruchy, zůstává podíl jedinců, kteří podstoupí léčbu poruchy užívání alkoholu, nízký, zhruba na 8,1 procentech," dodal.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9