Incheon staví park věnovaný katolickému mučedníkovi

13:00 | 23.09.2020 Eunka 0
Přístavní město Incheon uvedlo, že plánuje vybudovat veřejný park připomínající památku Yi Seung-huna, jednoho z prvních římskokatolických mučedníků v Koreji.
Incheon
Incheon FOTO: pikist.com
Vláda města a diecéze Incheon podepsaly dohodu o vybudování historického parku a muzea do června 2022 kolem pohřebiště Yi Seung-huna, který se stal prvním Korejcem pokřtěným jako křesťan v roce 1784. Obec postaví park na 45 000 metrech čtverečních s rozpočtem 9,6 miliard wonů. Diecéze v parku postaví katolické muzeum historie a kultury, které by mělo stát 4,8 miliardy wonů.

Park a muzeum budou sloužit jako poutní místo a historické a kulturní centrum, uvedl starosta Park Nam-chun. Yi Seung-hun, narozený v roce 1756, byl pokřtěn misionářem během cesty do Pekingu v roce 1784. Jeho křestní jméno bylo Peter.

Následující rok se vrátil domů do Koreje a šířil katolicismus, čímž se Korea stala jedinou nezápadní zemí, kde katolickou církev založili její vlastní občané, a nikoli zahraniční misionáři. Yi byl umučen spolu se stovkami lidí v roce 1801 během perzekuce Sinyu, první velké represe vůči katolíkům v zemi. 

Incheon v roce 2011 označil Yi Seung-hunovo pohřebiště v jihovýchodní části Namdongu za městský památník.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9